Зима

Зима
Пролет

17 август 2018 г.

Животът за "Реал" се очертава много труден

След изненадващия провал за Суперкупата на Европа, "Реал" е длъжен да се подготви за чукащия на вратата сезон
 
Лято е, август, време да се мисли не за работа, а за други неща. 

Но на "Сантиаго Бернабеу" има куп работа за вършене – и на терена, и в офисите. След изненадващия провал за Суперкупата на Европа, "Реал" е длъжен да се подготви за чукащия на вратата сезон. Един излишен подарък на Марсело в безрискова ситуация изпълни "Кралете" със съмнения и вдъхна надежда на "Атлетико". След него "дюшекчиите" изглеждаха като отбора с по-добрите играчи, които реализираха плана за мача си.

Допреди тази грешка, която не беше единствена, "Белият балет" държеше всичко под контрол и никой не говореше за играчите, които лисваха. Но когато нещата тръгнаха в погрешна посока, особено след попаденията на Саул и Коке, слабостите лъснаха. Вътрешен халф, голмайстор, ляво крило... Истината е, че мачът за Суперкупата беше тест. "Реал" просто трябва да подсили отбора си.

Гарет Бейл изглеждаше уверен и стряскащ с играта си. Чувстваше се прекрасно с пространствата, които Марко Асенсио му отваряше. Удобство му създаваше и Иско, чиито пасове разсичаха защитата на Атлетико. Но когато Юлен Лопетеги извади Асенсио, Бейл започна да изпитва проблеми. Уелсецът се оказа изолиран, престана да бъде постоянна заплаха и Диего Симеоне можеше спокойно да промени фланга на действие на Тома Льомар.

Неприятното е, че всъщност през цялото време "Реал" игра като отбор и колектив след толкова години на разчитане на индивидуалния проблясък. Най-вече на Кристиано Роналдо. Сега всички пресираха, топката се движеше бързо по хоризонталата, вертикалата и диагоналите, но непрестанните грешки и загубата на тягата след смените на Лопетеги – макар и заради недостатъчно добра физическа форма – оставиха "Белите" без шанс да реагират на получените удари.

Не се съмнявайте, че оттук до затварянето на трансферния прозорец след малко повече от две седмици, спекулациите за нови попълнения ще се завърнат с пълна сила. Но макар резултатът да е факт и да удря по духа на мадридчани, също е толкова вярно, че в продължение на час отборът показа добра игра. Все пак властващото усещане, оставено от този първи официален мач за сезона, е за наличието на по-малък потенциал отпреди и за прекалено успокоение сред някои от играчите.

Мачът за Суперкупата бе предвиден да послужи за калибровка на формата и за преценяване на нуждата за подсилване на тима. Лопетеги, знае се, натиска за попълнения. Той бе поискал деветка и централен защитник, но ръководството на клуба не изглежда ентусиазирано да изпълни желанието му. И се задават неприятности. Може би, ако "Хетафе" стресне Флорентино Перес и директорите в първия кръг, нещата ще се променят, но фактът си е факт. Новата ера след Кристиано Роналдо не започна добре за "Реал" – първа загуба на голям международен финал от 18 г. И то срещу съседите, тези, които Перес иска напрекъснато да побеждава където и да е.




"Marca", превод: "Меридиан мач"

Няма коментари:

Публикуване на коментар