Зима

Зима
Пролет

16 август 2018 г.

Петте страни, които никога не могат да бъдат превзети

Американският портал We are the Mighty, специализиран във военната тематика, посочва Русия, САЩ, Китай, Индия и Афганистан като страни, които не може да бъдат завоювани.

Сред причините, поради които Русия не може да бъде военно превзета, порталът посочва сложните климатични условия, много голямата територия, армията, както и спецификата на националното самосъзнание. 


Авторите отбелязват, че жителите на Русия по-скоро ще унищожат страната си, но няма да я оставят на завоевателите. От портала добавят, че завоевателят ще трябва да се сражава с руснаците в 11 часови пояса.

Според авторите на публикацията САЩ не може да бъдат завоювани заради силната им армия, голямата територия, многобройното население и поради разрешеното притежание на собствено оръжие.

В Китай завоевателите биха се сблъскали с население от 1,3 милиарда души, голяма площ, развита икономика, която бързо копира техническите постижения на други страни /включително военни разработки/, както и заболявания, разпространени поради пренаселеността.

В Индия авторите посочват като пречка пред потенциални завоеватели климатичните и географските особености, както и големия брой подводници в крайбрежните води.

В Афганистан възникват усложнения поради релефа и необходимостта многонационалното население да бъде подчинено, пише Газета.ру.

Няма коментари:

Публикуване на коментар