Зима

Зима
Пролет

24 август 2018 г.

Бушони за дала накъсо държава

Да сменяш само бушоните в дала накъсо инсталация е безполезно за решаване на проблема действие...
 
Репортер: Има съмнения, че новата шефка на Агенцията по вписванията също е свързана с Делян Пеевски.

Бойко Борисов: Питайте тези, които са я предложили от Патриотичния фронт... Волен Сидеров беше тук, питайте го. Това ми беше подадено...


Така горе-долу звучат обясненията за трусовете в ключови системи на държавата. И важното в случая е не дали има пилот в самолета, а какво следва да е ясно на всички от признанието на командира на полета, че управлението се практикува като отдавано под аренда. За да няма всеки път изненадани.

Защото не е все едно Борисов да следва някаква коалиционна политика при неотменимия факт, че носи крайната отговорност, и да демонстрира, че не го интересува дали "подадената" му номинация за нов шеф на Агенцията по вписванията е свързана отново с Делян Пеевски, както сочат фактите за досегашния. Неслучайно по закон най-високите постове в изпълнителната власт се съгласуват с премиера.

Ако крахът на КТБ освети бедствието с превзетите институции, изминалите 4 години показаха мащаба му - всяко по-важно решение на всеки по-важен орган в държавата се свежда до обслужване на непрозрачни интереси.

Как реално се стигна до срива на Търговския регистър може официално никога да не бъде изяснено. Но да обясняваш, че отговорността за една от най-важните, включително за националната сигурност, база данни носи Волен Сидеров, е все едно да кажеш на всеослушание: Не ми пука от нищо и никого освен от ДПС и Пеевски.

Да сменяш само бушоните в дала накъсо инсталация е безполезно за решаване на проблема действие. Такъв беше и подходът за изгорелите 250 хил. полици по "Гражданска отговорност" заради фалита на дружеството "Олимпик". Поисканата и единствено възможна, както изглежда, оставка в Комисията за финансов надзор не e нищо повече от посочване на изкупителна жертва. Друго по същество няма освен съвета на премиера към гражданите да избират по-добре застрахователя си. 


Така е. Граждани, които безропотно плащат и милиардите загуби от афери като КТБ и АЕЦ "Белене", определено имат проблем с изборите си.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар