Зима

Зима
Пролет

11 септември 2018 г.

Бирата на "Октоберфест" тази година ще е по-скъпа

Организаторите обясняват поскъпването с по-строгите мерки за сигурност и разходите за това, което рефлектира върху наемите на шатрите
 
Бирата на "Октоберфест" тази година ще е по-скъпа, а лимонадата - по евтина, съобщиха организаторите на най-известния бирен фестивал в света, който ще започне в Мюнхен след по-малко от две седмици.

Средното поскъпване е с 3.57% спрямо миналата година. Така литър от напитката ще варира между 10.80 и 11.50 евро.

Организаторите обясняват поскъпването с по-строгите мерки за сигурност и разходите за това, което рефлектира върху наемите на шатрите, а оттук и в крайната цена на най-търсената напитка. През тази година е забранено внасянето на раници и чанти с обем повече от 3 литра или с големина, надхвърляща 20 см x 15см x 10 см.

Фестивалът започва на 22 септември и ще продължи до 7 октомври. Бира ще се сервира в часовете от 10 сутрин до 22.30 ч, а в събота и неделя всичко започва с час по-рано.

През миналата година в най-големият празник на бирата в света участваха 6.2 милиона души, което е с 800 000 повече от 2016 г. Те изпиха 7.5 милиона литра бира или с 1.4 милиона повече, отколкото година по-рано.

Първият "Октоберфест" се е състоял през 1810 г. по повод венчавката на баварския принц Людвик. Празникът е започнал на 12 октомври и е продължил до 17-ти. В по-ново време началото е изместено към края на септември, когато времето е по-топло, но краят винаги е през октомври.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар