Пролет

Пролет

13 септември 2018 г.

Александър Манолев се отказа да бъде министър на транспорта

"Причината за това е координираната атака срещу мен от една медийна група."
 
Преди да вземе решението да се откаже от поста Александър Манолев е имал разговор с премиера Бойко Борисов и с вицепремиера Валери Симеонов.

"Причината за това е координираната атака срещу мен от една медийна група", каза той, визирайки медиите около седмичника "Капитал".

Манолев определи обвиненията срещу себе си като скалъпени. „Давам си ясна сметка, че всички тези съшити обвинения нямат никакви доказателства. Най-важният въпрос за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни неща срещу мен? Явно някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провеждал в Министерство на транспорта“, заяви той.

"Те се опитват да блокират работата ми в Министерството на транспорта. Ясно ми е, че по този начин се атакува и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, напротив, има доказателства точно в обратната посока", отсече той.

„Защо точно сега решиха да съшиват твърдения, при условие, че аз съм бил зам.-министър на икономиката и на туризма. Явно някой се притеснява от политиките, които ще бъдат провеждани от мен в министерството на транспорта“, посочи Манолев в краткото си изявление в сградата на Министерски съвет.

„Имахме открит и мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов. Получих над 6 700 преференции. Подобни твърдения никога не са били тема, явно, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам много добре какво се цели и не мога да го допусна. Аз съм воден от прагматични решения и смятам, че това е най-правилната стъпка", заяви Манолев.

Той каза, че все още няма решение дали остава зам.-министър, тъй като е под емоция и не иска в такова състояние да взима решение.
 

Зам.-министърът обаче анонсира, че ще се консултира с адвокати заради твърденията по негов адрес, наречени от него "координирана атака от една определена група", за да защити името си. 

Вероятно Манолев визираше публикацията от днес във в. "Капитал", в която се говори за негови съмнителни бизнес-участия и най-вече за това, че е причинил катастрофа, завършила със смъртен случай, съобщава Канал 3.

Медията на Прокопиев атакува номинирания за министър с информация, че е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с причинена телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато той прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. Манолев има и друг инцидент, при който си позволява да заплашва съдии и прокурор. Този епизод също е свързан с ПТП. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар