Зима

Зима
Пролет

6 септември 2018 г.

Пет тайни за повече щастие

Всеки има своите малки тайни, които му помагат да се чувства добре...
 
Да бъдем благодарни, да намираме начин да се забавляваме, да се заобикаляме с позитивно настроени хора... 

Това са само малка част от нещата, които ни помагат да изградим лично щастие. Колкото и да не ви се вярва, ние контролираме собственото си щастие.

Всеки има своите малки тайни, които му помагат да се чувства добре, но не би ви ги казал. Тъй като щастието трябва да се споделя, ние споделяме 5 тайни за повече щастие.

Изберете да бъдете щастливи

Човешката мисъл е много мощна. Нашите думи, нагласи и действия, са резултат на мислите ни. Ние избираме дали да позволим на себе си да бъдем негативно настроени, когато оставяме спиралата на ума извън контрол.

Но можем да направим избора да разкрием щастието и радостта, които вече съществуват в нас. Не е нужно да го търсим, просто трябва да го извадим на повърхността.

Разберете какво ви прави щастливи

Кое ви прави щастливи? Може да изброите много неща и пак няма да знаете напълно отговора на този въпрос. Живеем във време, в което непрекъснато се опитваме да се доказваме на другите, да следваме разбирания поставени от обществото, много от тях вече остарели. Много хора вярват, че материалното е това, което ги прави щастливи. Дали?

Намерете си някое приятно местенце и останете за няколко минути сами със себе си. Разсъждавайте над това кои сте вие, какво дълбоко вътре във вас ви кара да сте удовлетворени. Отговорите може и да ви изненадат.

Отделете време, за да се насладите на простите неща

Разходка сред природата, слушане на любимата музика в приятна обстановка, любимият десерт, интересно четиво или съзерцаване на красив пейзаж... Звучи красиво, нали? Струва ви се обикновено? Съвсем не. Това са онези мигове, в които се наслаждаваме на истинските неща, в които няма преструвки, когато можем да пренаредим мислите, приоритетите си, да преоткрием себе си.

Променете мисленето си


Самоувереността е качество, което изграждаме в себе си. От друга страна отрицателното самодоволство може да превърне живота ви в едно страдание. Не може да контролирате всичко, което се случва в живота, но можете да контролирате как отговаряте на него.

И първото място на действие е в ума ви. Преосмислете всички тези отрицателни събития, превръщайки ги в позитивно планиране.

Бъдете прощаващи

Потиснатият гняв тормози постоянно мисълта и отнема значително количество от енергията ви. Задържайки яда в себе си, вие се лишавате от радост. Прошката няма нищо общо с това кой е отговорен за каквато и да била болка, която преживявате. Прошката ви позволява да си върнете властта над собственото щастие. Таите лоши мисли и гняв към някого? Простете му, дори и да не му кажете лично. Просто почистете мислите си.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар