Зима

Зима
Пролет

4 септември 2018 г.

Кънчо Стойчев: Има два пътя - Борисов да вземе в ръцете си под контрол ситуацията или да се заметат проблемите

"Моделът на управление клони към личен, а не съвместен такъв. От това произтича характерът на текущата криза в управлението, натрупана от сериозни скандали."

Това каза за Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. 


Той обясни, че макар и при наличието на много контролни органи, проблемите на България се изразяват в безотчетност, безконтролност и усещането за обвързване с корупция и монополни практики. Относно разнобоя в управлението, Кънчо Стойчев коментира, че като най-голямата политическа партия ГЕРБ трябва да поеме отговорност за създалата се интрига, както и че отстъпка по посока на вицепремиера Валери Симеонов би могло да се изтълкува като вид рекет.

„Пътищата са два. Единият е премиерът да вземе в ръцете си под контрол ситуацията. Това означава, ще го кажа по-образно - много шумни шамари, които трябва да се раздадат, защото виждаме разнобой в цялата верига на властта. Вторият път е да се заметат проблемите, чрез т.нар. коалиционни преговори и да се направи някакъв маньовър. Това ще рефлектира много лошо върху държавността, защото в крайна сметка ще отслаби позициите на премиера, ще стане ясно, че не той управлява държавата, което едва ли е най-доброто и няма да е ясен субектът на управлението“, коментира той.
 

Кънчо Стойчев каза, че с оставките не е удовлетворено общественото мнение. Според него са необходими мащабни промени, а не козметични.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар