Зима

Зима

19 септември 2018 г.

Волен Сидеров: Има знаци, че Румяна Бъчварова може да саботира премиера

"Беше излишно това упорство от страна на президента."
 
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

"Радвам се, че той се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт между институциите, за който няма реална причина. Следваше една битка напук, която е излишна и вредна за държавата. Така че поздравявам го за решението, не може държавата да стои без вътрешен министър. Всяко безвластие води до хаос", заяви Сидеров по повод подписването на указа за освобождаването на кандидата за министър на вътрешните работи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

"Идеята на коалиционния съвет бе да се преодолее разминаването и честолюбието, че президентът не е уведомен, както трябва. Ето сега това е поправено. Добре е, че президентът е отговорил с подписване на указ, а не с излишно и вече тенденциозно бавене", добави председателят на ПГ на Обединените патриоти.

"Дали е имало пропуски, от администрацията твърдят, че не имало. Президентът е намерил такива. Сега нещата са изчистени, това е важното. Нека това бъде поука за бъдещи действия, да не се оставя съмнение за незачитане. Понякога липсата на разговор води до изостряне и излишно напрежение", посочи Сидеров, цитиран от Novini.bg.

"В отговор на въпрос за отношенията в Обединените патриоти, Сидеров заяви, че за подкрепата на новите министри коалиционните партньори са единни, за оставките на тримата министри партия НФСБ има различно мнение. Това обаче не пречи на гласуването на новите министри, там и трите партии сме "за", уточни Волен Сидеров.

Той каза, че е на мнение, че е против постът началник на кабинета на министър-председателя да заема Румяна Бъчварова. 


"Изборът за шеф на кабинета е на премиера, но ще продължа да напомням, защото е важна позиция. Нямам нищо лично, но виждаме, че някои от ударите срещу правителството дойдоха от приближени до шефа на кабинета. Не мога да коментирам дали има пряка връзка, но не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да правят такива публикации. Говоря за дописките срещу Манолев, които си бяха удар под кръста, непозволен, с който се прави опит да се блокира работата на правителството. На всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен. Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера. Когато имаш връзки с кръг, който назначаваше министри, да има такава обвързаност, за мен е конфликт на интереси. За мен тук премиерът се огъна за Манолев, но това е лично мое мнение", каза още Волен Сидеров.

Според него, поради същата причина - подкопаване на управлението, Бъчварова не е подходяща и за посланик. 


"Освен това тя не е допринесла за подобряване имиджа на България", заяви Сидеров.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар