Зима

Зима
Пролет

13 септември 2018 г.

Волен Сидеров: Сега кръгът "Капитал" няма министри и много го е яд!

"ГЕРБ плащат данък "опозиция", защото всичко това е организирано от кръгове, които са по-прикритата опозиция."
 
Акцията срещу Александър Манолев е дело на прикритата опозиция и кръга "Капитал", защото те нямат министри в кабинета на ГЕРБ като преди. 

Така тълкува събитията с оттеглянето на номинирания за транспортен министър лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на ОП Волен Сидеров, цитиран от "Канал 3". Коментара си той направи в кулоарите на Народното събрание веднага след изявлението на номинирания за министър.

"ГЕРБ плащат данък "опозиция", защото всичко това е организирано от кръгове, които са по-прикритата опозиция. Този удар идва от кръга "Капитал". Това са бизнес и политически формации, които навремето сложиха министри. Нека не забравяме, че този кръг сложи Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Симеон Дянков. Това бяха министрите на "Капитал". Сега кръгът "Капитал" няма министри и много го е яд!", заключи Сидеров. "И затова атакува тези, които може да атакува", тълкува събитията той.

Според него и сега, и друг път ГЕРБ отговарят на тези атаки, като лесно оттеглят хората си от постове.

"Това е едно поемане на отговорност, аз лично смятам, че това е правилният начин, но, тъй или иначе, решението го взема Борисов", заяви Волен Сидеров. Той уточни, че квотата е на ГЕРБ и не вижда основание ОП да имат претенции, както към това решение на премиера да се оттегли Манолев, така и към вакантното място в министерството.

"Познавайки Борисов, той със сигурност е решил Манолев да се оттегли, за да няма никаква сянка на съмнение, че той е човек, който ще трябва да се оправдава. ГЕРБ ще предложат кой да замести Манолев. Не се променя квотата, не виждам основание да търсим квотни рокади", категоричен е лидерът на групата на Обединените патриоти в НС. По повод обстоятелствата от биографията на Манолев за бизнеси и свързаности в миналото, Сидеров смята, че това е "предмет на мемоари", защото е важно, когато е бил на постове във властта, тогава да няма обвързаности, а не преди това.

"Наистина има една доста концентрирана атака, защото, на когото се сетим могат да се извадят от преди 15-20 години неща, които така да се навържат, че този човек да изглежда лош.

Нито ни е работа да гледаме кои фирми с кого са били свързани, гледа се обикновено съдебно чисто минало или не, обвързаности сега, откакто той е бил два пъти зам.-министър, има ли участия във фирми. Всичко друго трябва да бъде предмет на мемоари", коментира лидерът на "Атака".



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар