Зима

Зима
Пролет

3 септември 2018 г.

Ветко и Маринела Арабаджиеви не били на почивка, укривали се. Чакали да падне Бойко Борисов

Някой осигурява коридор на Арабаджиеви при на практика завършила разработка, те вече са изтеглили "изпраните" милиони...
 
Ветко и Маринела Арабаджиеви отишли уж на почивка, но смятали да останат по-дълго, както са го правили и при предишни акции срещу тях. 

Този път се надявали след протестите да падне правителството на Бойко Борисов, твърдят източници от службите, запознати с разследването.

"Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват", заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

Разработката е от началото на годината, задействани са СРС-та, т.е. имало е външно наблюдение. Обаче Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела отиват във Франция на почивка. След акцията напуснали Сен Тропе, вече се укривали.

"Не е ясно колко е ефективно разследването на Арабаджиеви щом те двамата са пуснати да излязат извън граница. След като е развита обвинителна хипотеза и лицата са наблюдавани, когато те излизат извън граница следва да бъдат задържани", коментира Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦС БОП.

"Вероятно те са знаели, че ги разработват. При една такава дълга операция информацията изтича", заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Службите като Митьо Очите ли ги "пуснаха"? Как така са оставили сина си да се оправя с милионите? Излиза, че са искали да успят службите, че ще се върнат. Не го правят досега. Звучи цинично.

Прокуратурата и службите "пуснали" Митьо Очите, за да не изтече информация, не можели да го чакат да се върне. Сякаш не са могли да започнат операцията преди това. Сега се повтаря същата схема.

Някой осигурява коридор на Арабаджиеви при на практика завършила разработка, те вече са изтеглили "изпраните" милиони.




bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар