Зима

Зима
Пролет

4 септември 2018 г.

Васил Василев: Страната ни има остра нужда от нова философия на властта

"Ако утре правителството падне, кой ще застане начело? Има ли такъв? Ще се завърти ли отново руската рулетка и няма ли този път револверът да гръмне в слепоочието на България."
 
Това заяви Васил Василев в предаването си “Не се страхувай “ по ТВ Евроком.

Василев смята, че страната има остра нужда от нова философия на властта. 


"Досегашните десни, леви, либерални и подобни практики крепят само непроизводителната формула на разединението. Какъв може да е човек с два лева в джоба, запита той. Ляв? Десен? Може да е само гладен и грижите за този гладен трябва да бъдат не да се примами той на ляво или на дясно, а да се нахрани", каза той.

"Новата философия трябва да дава отговор на нашите проблеми, опасения и изисквания, а не да чака решенията на Брюксел или Вашингтон. За да бъде устойчива, тази философия трябва да има и здрава идеологическа основа. Заветите на Левски дават такава прекрасна основа. "Гледай народната работа повече от всичко друго, повече от себе си да я уважаваш", "Не трябва да се дава подкрепа на глупци", "На такива хора дай работата които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни", припомни Василев някои от мислите на Апостола.

Гост на предаването бе Игнат Раденков – непримирим борец срещу корупцията, който предизвика министър-председателя и прокуратурата да го призоват на съд. 


"Само там, чрез защитата си, ще мога да направя публично достояние многобройните случаи на корупция, на които нито правителството, нито прокуратурата, нито медиите обръщат внимание", каза Раденков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар