Зима

Зима
Пролет

10 октомври 2018 г.

Николай Нанков напусна парламента и стана зам.-министър

Оставката му от парламента разгневи БСП, които подозираха, че той ще се върне в министерството като заместник
 
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Малина Крумова е освободена от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от Министерския съвет.

Нейното място заема бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков който днес сдаде депутатската банка.

Малина Крумова от днес е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Припомняме ви, че Нанков сдаде МРРБ след тежката автобусна катастрофа край Своге, отнела живота на 20 души.

Днес оставката му от парламента разгневи БСП, които подозираха, че той ще се върне в министерството като заместник на новоизбраната министърка Петя Аврамова, която в деня на назначаването й настоя, че опитът и знанията на Нанков биха били полезни в министерството.

"Не можем да подминем тази оставка... Той подаде оставка заради 20 жертви заради лоша инфраструктура. Подаде оставка, за да се върне като заместник. Това ли са фактите? Ако да, това значи, че зад това стои брутално лицемерие, гавра с морала, стои желязна машина за много пари и власт, която разпределя проектите. Как ще погледнете хората утре след този маньовър с оставката", настоя днес от парламентарната трибуна червеният Драгомир Стойнев, цитиран от Dnes.bg.




Няма коментари:

Публикуване на коментар