Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2018 г.

Владимир Путин: Трагедията в Крим е резултат и от глобализацията

"Ние не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора, и те прибягват до ето такъв сурогат на героизма."

 Масовото убийство вчера в Крим е резултат и от глобализацията, както и от продължаването на американска тенденция, заяви днес руският президент Владимир Путин, предаде АФП.

„Вчерашната трагедия, по всичко личи, е резултат и от глобализацията, колкото и да е странно. Виждаме, че в социалните мрежи, в интернет, са създадени цели общности, всичко започна с известните трагични събития в училища в Съединените щати“, каза Путин в Сочи на пленарно заседание на Международния дискусионен клуб „Валдай“.

Руският президент разкритикува недостатъчната според него глобална реакция на променящите се условия в света, включително във виртуалното пространство.

„Това означава, че ние не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора, и те прибягват до ето такъв сурогат на героизма. Това води до трагедии от подобен род“, заключи Путин, цитиран от БНР.

Той освен това подчерта, че опитите за оспорване на принадлежността на Крим към Русия, както и изборът на неговия народ, са обречени.


Жертвите на вчерашното въоръжено нападение срещу политехническия колеж в Керч на полуостров Крим вече са 21, съобщиха местните власти. Известни са имената на всички загинали. Единайсет от жертвите са непълнолетни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар