Зима

Зима
Пролет

11 октомври 2018 г.

Те не са наш продукт

Дано всички спекуланти, които се упражняваха няколко дни върху убитото момиче, намесвайки Истанбулската конвенция, журналистическите разследвания, Тръмп, Путин, та дори и съдията Кавано, се успокоят.

Убиецът се оказа онзи, който малцината със здрав разум очакваха - садистичен примат от малцинствен произход.

Знам, че сега триста либерали ще изпищят на умряло и веднага ще ми напомнят за убитите от българи жени. И до тях ще стигна.

Преди време, когато се разбра, че мъжът, бутнал жена по стълбите на метрото в Германия, и момчетата, изнасилили малко момиченце пак в Германия, са роми, една кореспондентка триумфално обяви, че са "продукт на много болното българско общество".

Аз тогава си помислих, че тя самата е също толкова печален продукт на обществото, защото политическият слугинаж и долнопробна манипулация на факти са не по-малко опасни. Но това е друга тема.

Факт е, че престъпността процъфтява сред едно неуко, оскотяло, държано в мизерия и редуцирано до проста електорална маса общество.

Кажи-речи всеки месец четем за окрадени и пребити старци, за насилени и удушени старици.

Няколко реда в медиите и толкоз.

И чувство на безсилен, задушаващ гняв сред единици от нас.

И някой, който ми обяснява, че аз, ние, моите колеги, близки, приятели, носим вина за тези престъпления, защото извършителите са наш продукт.

Ама що не се застреляте? И вместо да сочите с пръст нас, защо не се вгледате в дейността на едни НПО-та, които под благосклонния поглед на политическия елит, за двайсетина години успяха да покварят умовете и душите на ромите, внушавайки им, че са репресирани жертви, които имат права, но не и задължения.

Същата тази либерална слуз разми границите между добро и лошо, между правилно и неправилно, между морално и неморално и се опита да внуши, че всяко извращение е нечия гледна точка, която сме длъжни да приемаме, зачитаме и уважаваме.

И тук стигам до нещо, в което дълбоко вярвам, друг въпрос е доколко ще успея да го формулирам - прогресисткият "модернизъм" и "либерализъм", които са катехизисът на съвременния "елит" доведоха до "предефиниране", а по същество до тотално деформиране на моралната парадигма, водеща до ужасяващ разпад на личността. Която вече виждаме ежедневно в криминалните хроники. И за роми, и за българи.

Не ми се пише повече по тази тема, защото е убийствено болезнена и ми се реве с глас. Да им е светло на душите на жертвите. Дано оттук нататък са по-малко.



Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар