Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2018 г.

Строител на капитализма: Йорданка Фандъкова

Тази седмица отново станахме свидетели на поредната експлозия на недоволство от ремонтите в столицата.
 
Този път възмущението се изля по повод разкрилата се пред публиката малка част от промените на "Граф Игнатиев", но причините са все същите - калпави, некадърно изпълнени и очевидно недогледани и недомислени строителни дейности. 

Фандъкова побърза да заяви в профила си, че "ремонтът не е довършен" и всичко това тепърва щяло да се оправя.

Това е традиционно оправдание на общината за всеки грозен, некачествен ремонт в града. Но самата Фандъкова е заявявала, че ремонтът на "Графа" е "ключовият проект" за тази година - един вид витрината на града.

Фактът, че общината има нисък капацитет да контролира качествено дори най-важния си проект, трябва да е разочарование и сигнална лампичка за 1.5 млн. души, 99% от които живеят на улици, за които общината не счита, че са "ключови".

Столичният кмет по традиция остава незасегнат в рейтингите заради грешната представа, че тя е отговорна за вложенията в града (повечето от тях са евросредства, така или иначе планирани за София) и заради мантрата, че налага санкции. 


Рано или късно трябва да бъде зададен въпросът кой в крайна сметка отговаря за това звена като строителния надзор и Инспектората да работят добре и защо подобни проблеми в София са системни.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар