Зима

Зима
Пролет

1 декември 2018 г.

Пет неща, които да спрете да правите от 1 януари 2019 г.

Отворете широко вратата и пуснете позитивната енергия в дома и мислите си!
 
С наближаването на края на 2018 г. всички започваме да се питаме къде сме. 

Отметнахме ли всичко, което бяхме планирали за тази година, или просто парите за абонаментната карта за фитнеса отидоха на вятъра?

Ако искате да спрете негативните тенденции в мисленето си и да подобрите процента на отметнатите цели в края на 2019 г., препоръчваме да спрете да правите следните пет неща от 1 януари 2019 г.

Отворете широко вратата и пуснете позитивната енергия в дома и мислите си! Идва нова година!

1. Спрете да се опитвате да задоволявате всички около вас
 

Ако винаги отчитате желанията на другите, това е проблем. Колко пъти през 2018 г. казахте „да", когато всъщност отговорът ви е бил „не"? След известен брой такива компромиси, вие не подкрепяте приятел или пък роднина, а влизате в разрез със собствените си желания и потребности.
 

Усещате ли как се чувствате, след като сте се съгласили с някой, който не е прав в случая? Позволихте ли си да му кажете, че поведението му ви кара да се чувствате зле?
 

Не влагате ли твърде много време в отношенията си с него? Спрете да залъгвате себе си и други, постоянно погазвайки собствените си желания. През 2019 г. на първо място сте вие.

2. Спрете да се страхувате от промяната
 

Независимо дали става дума за смяна на кариерен път, приключване на отношения или преместване в нов град, преодолейте страховете си. Промяната може да провокира съмнения и тревоги, това е напълно логично. Новото винаги е свързано с неизвестни.
Практикувайте освобождаване от страха през целия си живот. Колкото по-често го правите, толкова по-лесно се случват нещата. Започвате да постигате по-големи цели.

3. Спрете да живеете в миналото
 

Ако в момента животът ви не се случва така, както искате, лесно е да живеете в миналото и да избягвате справянето с настоящите проблеми. Не казваме, че трябва да забравите миналото си. Просто не живейте в него.
Сами крадете възможностите си да живеете в настоящия момент. За да продължите напред, простете си грешките и болките в миналото.

4. Спрете да се потискате сами
 

Когато негативните мисли завладяват съзнанието ви и разговорът със себе си е обвит в песимизъм, независимо какво правят другите около вас, вие ще сте с разрушена самооценка и самоувереност. Не затваряйте сами вратите пред себе си.
 

Една от причините, поради които действате против собствените си интереси, е липсата на достатъчно любов към самите вас, както и липса на вяра в собствените ви възможности.

5. Спрете да мислите прекалено много
 

В определени моменти всички се подхлъзваме и започваме да мислим, мислим, мислим.. и от това нищо добро не излиза. Особено безсмислено е това, ако въпросът, който ви гложди, е напълно незначителен в дългосрочен план.


Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар