Зима

Зима
Пролет

5 декември 2018 г.

Владимир Путин: Няма да участвам в предизборната кампания на Петро Порошенко

С поведението си руският лидер дава да се разбере, че не възнамерява да си говори с откровени марионетки на Запада
 
Президентът на Русия Владимир Путин за пръв път коментира изявленията на Петро Порошенко, че се е опитвал да се чуе по телефона с него, но при всеки опит е получавал отказ от Кремъл.

Според Путин, той няма намерение да участва в предизборната кампания на Порошенко, предават руските медии.

Именно като предизборни действия руският лидер разглежда последните стъпки на украинския президент, включително провокацията край Керченския пролив и въвеждането на военно положение в 10 региона на Украйна.

"Работата не е в това, че аз не искам да говоря с Петро Алексеевич. Аз просто не искам да взимам участие в неговата предизборна кампания", коментира Путин.

Според него Порошенко нарочно създава кризисни ситуации, прехвърля отговорността на Руската федерация, а след това се опитва да демонстрира, че успешно разрешава възникналите проблеми.

"Това е доста семпла комбинация, а аз в такива комбинации не искам и няма да участвам", категоричен бе Путин.

В своите многобройни интервюта в последно време Порошенко нееднократно твърдеше, че се е опитвал да се чуе с руския президент. Отказа на Владимир Путин да води телефонни преговори с него Порошенко обявяваше за "отказ от опити да се намали напрежението".

С поведението си руският лидер дава да се разбере, че не възнамерява да си говори с откровени марионетки на Запада, коментират в руските медии, съобщава Epicenter.bg.

Президентските избори в Украйна трябва да се състоят на 31 март, освен ако не бъде удължено военното положение, въведено от Порошенко. Самият Порошенко по-рано заяви, че "отлагането на изборите е в интерес на Путин". Той обаче така и не успя да обясни в какво се изразява този "интерес".



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар