Зима

Зима
Пролет

14 декември 2018 г.

Некадърните гербави законотворци

Докъде ще стигнете, гербави некадърници?
Единствената разлика с отявлена диктатура е наименованието на управлението...


Днес, без особени дебати и набързо бяха приети промените за вечното разследване за конфискация. 

Законодателните промени, написани на крак от Барни Ръбъла на правото в България, явно поради липса на капацитет у депутатите, минаха без всякаква съпротива – дори на здравия разум! Важното е да бъде създадена репресивна мярка за неудобните на властта – които стават все повече.

Докъде ще стигнете, гербави некадърници? Приехте тайните арести, дори на деца за срокове, от които и Хитлер би се засрамил. Приехте наказателни санкции за тормоз, приехте всякакви промени, с които да препятствате правата на хората. При вашето управление повечето основни граждански права останаха само написани на хартия, и с които се подигравате.

Единствената разлика с отявлена диктатура е наименованието на управлението. По съдържание не се отличавате от военна хунта. Неудобните са поставяни в нечовешки условия, всеки недоволен е преследван, законът защитава само вашето управление и притиска народа. Единствената защита е за „матрияла“, който винаги гласува за вас на избори и размножаването на който насърчавате по всякакъв начин…

Гледам отново изказвания на Потресът на правото, Барни Ръбъла на закона, гордостта на правната безмисъл на ГЕРБ и не мога да повярвам на очите и ушите си. Не е истина! Със сигурност моите стажанти биха се справили много по-добре и с повече разум в законотворчеството. Но когато от врата нагоре си плътен бетон, а от теб зависят законите в държавата, нещата стават много страшни.

Докъде ще стигнете, гербави некадърници? Налагате джендърските ценности на българите, цялата репресивна машина на държавата е насочена не към престъпниците, а към неудобните на вашата престъпна власт. Създавате такива правни безумия, че десетилетия наред ще бъдете сочени като вицове в учебниците по право.

Интелигентният човек знае кога да отстъпи и че политиката изисква да се оттегляш отвреме навреме. Но цървулите, докопали по случайност и с престъпни методи кокала, не могат да си го позволят, защото знаят последиците в момента, в който изтърват властта. Паниката какво ще им се случи, ако не разполагат с властта да смазват противниците си и да притискат съдебната система, вече става неконтролируема.

Та докъде ще стигнете, некадърници? Или докъде ние ще ви позволяваме да стигнете?



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар