Зима

Зима
Пролет

27 декември 2018 г.

Виктор Орбан: Унгария се бори не само за себе си, но и за християнска Европа

"През XX век Унгария бе губеща, но през XXI век страната ще бъде победител."
 
Това увери министър-председателят Виктор Орбан в Будапеща, отбелязва електронното издание Hungary Today, цитирано от Агенция "Фокус".

„Ще има избори през 2019 г., но ние гледаме към 2030 година. Благодарение на осемте години на съвместни усилия, ние се намираме на прага на нова ера и съм убеден, че не само ще тръгнем нагоре, но и че ще достигнем целите си“, заяви Орбан.

Коментирайки последните протести на опозицията, унгарският премиер подчерта, че политиката е област, в която битките могат да се водят дори в навечерието на Коледа, а протестите са част от ежедневието в демокрацията. 


"Това обаче не се отнася за насилието, унищожението и вандализма", добави Орбан.

"Лесно е да се прецени ситуацията: правителството се обявява за работа, семейството и политиката на сигурност, а опозицията се противопоставя", обясни Орбан.

"Тези, които се противопоставят на наскоро приетото изменение на трудовия кодекс, всъщност са против работниците, защото изменението служи на интересите им и ще доведе до по-високи заплати", изрази увереност унгарският премиер. 


„Противно на лъжите на опозицията", по-високите заплати ще трябва да се плащат от работодателите месечно, както е било и в миналото, добави той.

Коментирайки ситуацията в Европа, Орбан отбеляза, че големите западноевропейски страни „експериментират“ с развитието на смесена цивилизация и „мислят, че християнската Европа трябва да се превърне в християнско-мюсюлманска Европа“. 


"Централна Европа обаче реши да не започва това експеримент, защото рисковете, които носи, са изключително високи", добави лидерът на Будапеща.

„Не искаме нашите страни да бъдат населени със смесено население и затова защитаваме границите си и се противопоставяме на миграцията. Всеки може да види, че тези на Запад не уважават нашето решение… Те използват унгарската опозиция като инструмент“, коментира Орбан.

„Джордж Сорос и неговите мрежи не толерират пропускането на Централна Европа от техния голям експеримент за трансформация на обществото… Изборите за европейски парламент ще бъдат крайъгълен камък в тази борба, защото ще противопоставят политическите сили, които защитават християнска Европа и онези, които подкрепят миграцията. Ще се развие историческа ситуация, в която Унгария се бори не само за себе си, но и за християнска Европа”, заяви още Орбан.

"Миграцията носи изключителни рискове и съжителството на цивилизациите е свързано с трудности, с които Европа може да не се справи+, добави той. 


"Демографията е жизненоважен въпрос и унгарското правителство полага всички усилия за укрепване на семействата, защото вярваме, че те са ключът към продължаването на унгарската история и бъдещето на нацията“, обясни унгарският премиер.

„Ние, унгарците, можем да разчитаме само на себе си. Ето защо започнахме национална консултация за семействата. Считам това за най-сериозния въпрос в дневния ред на унгарската политика”, обяви Орбан.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар