Зима

Зима
Пролет

16 декември 2018 г.

И почвам да бегам, бате

Машината за репресия на ГЕРБ

Три събития през седмицата показаха много ясно една тенденция от последните години, която напоследък се случва все по-организирано и бързо - създава се имитация на правосъдие, чиято цел е да наказва противниците на властта и да пази близките до нея,

(1) Тълкувателно решение на Върховния касационен съд се опита да пресече безумието държавата да конфискува имущество дори и на хора, които са доказано невинни и без да има каквато и да е било връзка между престъплението. Няма и един работен ден след постановяването на решението ГЕРБ решиха проблема със спешни законодателни промени с обратно действие.

Пак тази седмица Върховният касационен съд вдигна завесата на специализираното правосъдие. (2) Проверката по казуса "Иванчева", извършена от същия този ВКС, показа как в опита да услужи на прокуратурата и да не освобождава от ареста бившият кмет на "Младост" съдът е решил делото, без да види... делото. Същата тази проверка показа (3) как председателят на апелативния специализиран съд лично е разпоредил на съдията по Иванчева да изпрати по възможно най-бързия начин делото, за да бъде разгледан протестът на прокуратурата.

Така машината за репресия на управляващите освен амалгамата от услужлива прокуратура, верни медии и готов на всичко законодател, вече е надградена с финансово гестапо, което е над законите и народен съд, каквото, по всичко личи, е специализираното правосъдие. Всеки трябва да знае, че ако не следва правата линия на партията може да се намери в следствения арест, а имуществото му да бъде обявено за "необяснимо богатство". 


А който не е съгласен - може просто да почва да бяга.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар