Зима

Зима
Пролет

13 януари 2019 г.

Акад. Георги Марков: В гетата няма българска държава. Има 30 години безнаказаност и беззаконност

"Правозащитните организации внушиха на циганите, че са над закона. Преди 1989 г. имаше задължително образование и задължителен труд, а сега живеят от социални помощи, от детски надбавки и ако откраднат нещо."


Това заяви акад. Георги Марков пред бтв.

"В гетата няма българска държава. Има 30 години безнаказаност и беззаконност. Политическите партии като дойдат на власт не посягат, а и опозицията също, тъй като купуват гласове. Това вече е нормално, но не е законно", посочи той.

"Българите се чувстват дискриминирани. Контрольор в рейса подминава двама цигани и искат билет от българите. Това е бомба със закъснител, не може така", гневи се академикът.

Подкрепих Каракачанов срещу циганите, защото надигна глас като зам.-министър председател. Но досега няма становище на нашето писмо на министър-председателя, може би с оглед хелзинкските комитети", каза още Георги Марков, визирайки писмото  на учени в защита на военния министър.

Според него циганите в чужбина "излагат България" и "цялата политика рухва само от един негодник", като в крайна сметка българите са тези, които се чувстват дискриминирани. В същото време той подчерта, че съжалява за "децата, които са затворени в тези гета - остават неграмотни и не виждат бъдеще".

"Вижте колко скъпи адвокати наемат. И ще кажат, че този командос ги е предизвикал, да го набият", посочи той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар