Зима

Зима
Пролет

23 януари 2019 г.

Докато ние блеем, Шайката узаконява диктатурата

Говорете, викайте, крещете. Защото, нашето мълчание е тяхната сила...

Днес една кадърна и доказана журналистка Валя Ахчиева беше свалена от екран. Явно неудобна. 

Друга разследваща журналистка, Елена Йончева, беше обвинена в „пране на пари“, отдавна в свинските и пик-ливи медии ги няма водещите журналисти на България, кадърни, независими и точни професионалисти. Останаха само охлювите, след които остава само усещане за слуз и погнуса.

А сега всички журналистически публикации ще бъдат подлагани на засилена цензура. Приеха се промени в Закона за защита на личните данни, позволяващи разследване на журналистически публикации. Лични данни, видиш ли. Значи няма лични данни, когато се повдига обвинение на Елена Йончева – забележете, че има обвинения за още един човек, но никой дори не разбра името му. Явно само нейните лични данни не са защитени. За другите – важи защитата.

Престъпниците ги споменават само с инициали, жертвите ги снимат разревани и припадащи и коментират надълго и нашироко личният им живот, сексуални практики и партньори, семейни отношения, бракове и разводи. Защото те не могат да се защитят, за разлика от престъпниците, които държавата закриля.

Докъде се простират защитите на „личните данни“. Отново ще подчертая категоричното си несъгласие и възмущение от приетите закони за защита на личните данни. Защото те пречат само на гражданите и улесняват престъпниците. Полът бил „лични данни“. Айде бе! Че нали като влизаш в обществена тоалетна, трябва да се знае от кой пол си?! И трябва да го посочваш в документите, защото например бракът е само между мъж и жена. Какво ще правиш, ще пазиш в тайна от партньора си какъв пол си? Примерът е абсурден, защото искам да осъзнаете какъв законодателен абсурд е това.

Значи един министър може да убие детето си, но защитата на личните данни пречи това да бъде коментирано. Пречи да бъдат коментирани парите, които получават като заплати, командировъчни и други публичните личности, пречи да разберем извършвали ли са престъпления и изобщо що за хора са. Пречи да проверим в избирателните списъци дали не гласува някой на 169 години, какъвто случай се откри в съседна Турция. Пречи на журналистите да посочват етноса на престъпниците (сега, преди избори, че целите на предизборната агитация на патриотите, може).

Политици завеждат дела срещу граждани за обида. Гражданите обаче не могат да заведат дела срещу управляващата шайка за геноцид.

И ми е интересно кои депутати са присъствали и гласували поредният удар срещу свободното слово и журналистите. И какво е казала така наречената опозиция в Народното събрание.

Диктатурата започва първо с мълчанието. Говорете, викайте, крещете. Защото, нашето мълчание е тяхната сила.




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар