Зима

Зима

23 януари 2019 г.

Елена Йончева: Тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре

"Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката”- тази организирана престъпна група, разграбва България."
 
"Обвиненията, че работейки за телевизията TV 7 през периода 2012-2014 г., съм била финансирана по престъпен начин, са абсурдни."

Това заяви пред медиите в парламента говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева. 

Тя обясни, че това е периодът, в който е заснела поредица документални филми за TV 7 за  войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. По думите й средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди нейния срив.

„Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат”, каза тя и допълни, че тази атака започна след като левицата е поискала независима експертиза на българските магистрали. 


„Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката”- тази организирана престъпна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре”, категорична бе Йончева.

Колегата й от БСП Иван Иванов пък попита защо, освен за Елена Йончева, няма информация за други политици, свързани с КТБ.

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналистът Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви народният представител от ПГ на левицата Иван Иванов. 


Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар