Лято

Лято

5 януари 2019 г.

Бойко Борисов маха двама шефове в АПИ и съветник

От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира.
 
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, съобщиха от пресслужбата на Министерскиs съвет.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира. Вчера премиерът се срещна с представители на общините и заяви, че до десетина дни трябва да се адаптира купуването на електронните винетки, така че максимално да се улеснят гражданите.

За неуредиците около новите винетки премиерът коментира, че "когато минаваш от хартия на електронен носител винаги има такива сътресения".

"Надявам се в рамките на 10-15 дни да бъдат отрегулирани всички процеси. След това вече ще бъде много по-лесно за всички", каза още Борисов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар