Зима

Зима
Пролет

31 януари 2019 г.

Мафията винаги е задружна

Съмняваше ли се някой, че Главната Мутра на Републиката ще подкрепи съгрешилият култминистър? Аз поне - не.
 
Защото едно от правилата на мафията е да се подкрепят и да има омерта, без значение какви са доказателствата. Защото могат да оцелеят само заедно и само като се защитават срещу истината.
 

На всички ни е ясно каква е ситуацията. Когато фактите говорят, и гербавите трябва да замълчат, ама за това се иска интелект и елементарно възпитание, които са в очевадна липса. И още по-показателна е паникоьосаната реакция на всички. Нормално ако човек не е виновен, просто ще свика пресконференция, ще обясни ситуацията, ще покаже документи и случая ще приключи. Но откровените обиди и нападки приличат по-скоро на реакцията на ковра, която са хванали на калъп със съпруга и която не знае по какъв начин да се защити, защото дотам й стигат интелектуалните сили.

А въпросите може да си зададе всеки мислещ човек. Като е изнудван, защо не е изпълнил задължението си да информира прокуратурата. Те гербавите дори за обиди към тях във фейсбук цвилят като ранени магарета, не мога дори да си представя как са го изнудвали ЧЕТИРИ (включва и бъдещето, че нещо годините не излизат) години, а той - силен и смел, е отстоявал, без думичка да пророни и даже без да се оплаче на вожда. Хайде, бе!

Елена Йончева, освен кадърен и смел журналист, е и жена с възпитание. Тя дори при последните провокации и жестоки обиди не си позволи да отвърне със същото, а само с факти и с размишления от какво е породена реакцията им. Но хора, случайно попаднали от улицата във властта, подобни пречки като възпитание и добър тон, нямат. На запис, от който се чува за каква корупция става дума, се отговаря със селски обиди и просташки манталитет. И това същество е Министър на културата. Неговата култура първо да си оправи, че ако започне с българската, жална ни майка...

Шайката се паникьоса, видно е. И всички са мобилизирани - не да опровергават обвиненията, а да плюят противниците, за да могат да изместят фокуса на общественото внимание. И интересно какви сведения има Боку, че да го подкрепи, след като гербавата прокуратура също се усъмни дотам да започне да проверява документи??! Много странно.

Или по-скоро принципът е: ГЕРБАВ ВИНОВЕН НЯМА! Без значение от доказателствата.
 

Жалка история! Жалки хора! Жалко управление!

Мафията е задружна. Но истината винаги побеждава, може да се забавя, може да пада, но рано или късно се научава. И помита всичко по пътя си. Най-вече престъпниците.




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар