Зима

Зима
Пролет

21 януари 2019 г.

Цецку отново кърти мивки! Защо Фройд не е жив!

Мафията се готви за избори. Ние да се готвим да ги спрем! Време е!

На страницата си във Фейсбук титанът на мисълта, гордостта на помощното училище във Вършец, е качил следното послание: 

„2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин-Ботевград, Русе-Велико Търново, Калотина – София, автомагистрала „Струма“ ще бъде завършена. Заявих категорично, че всичко това се случи благодарение на ГЕРБ и ще продължи да се случва, ако партията спечели европейските избори.“

Значи, материалът – внимавайте: До Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има пътища – ако спечели ГЕРБ. Всичко се случва благодарение на ГЕРБ и щяло да продължава да се случва, ако спечелят европейските избори. Бе не съм чувала за европейски избори, ама коя съм аз да споря с Краля на изборните далавери.

Понеже дълбочината на мисълта и изобщо всичко по-сложно силно затрудняват феновете на гербавите да схванат посланията на вождовете на Партията-майка, Цецку е опростил мисълта си до нивото на материала – Избирате ни – има пътища, не ни избирате – няма пътища.

Демек – няма ГЕРБ, няма държава. Кощунствената мисъл, че на държавата й е задължение да поддържа инфраструктурата и каквото прави, Е НЕЙНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, НА ДЪРЖАВАТА, С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, а не партийна приумица, дори не прелита през празното пространство между ушаците на Цецку.

И по повод притесненията на гербавите, че избирателите не помнели какво са направили, ще ги успокоя: ПОМНИМ! ВСИЧКО ПОМНИМ! Всяко починало дете поради липса на пари за лечение, всеки старец, който сме видели да рови в боклука, всеки убит от вашите недосегаеми, всяко посегателство срещу правата ни, всяка гавра с Конституцията и основните ни граждански права, всеки смачкан журналист, бизнесмен, всеки затворен завод, всеки прокуден инвеститор, помним всяка крива плочка и всяка комисионна, която сте взели. Бъдете спокойни, ако вие забравите, ние ще ви припомним, когато му дойде времето!

Мафията се готви за избори. Ние да се готвим да ги спрем! Време е!

Защо Фройд не е жив!

Представяте ли си какви висоти в психоанализата щеше да достигне бай Зигунд, ако Боку беше на негово разположение за изследване. Нови, неподозирани фрустрации, комплекси и скокове в поведението. Жалко!

Като се започне от неизживяното детство и избиването на комплекси чрез обличане като мафиот с черен шлифер – пошло и странно комплексарско за възрастен мъж, та се стигне до уплаха му от жените и криенето му като опосум при всяка заплаха някой да не го погали по главата, а да му тресне един.

Затова и ми беше много интересно от гледна точка на психологията какво ли искаше да каже човечецът с тези „червена“ и „синя“ светлина. Думите изразяват дълбоките ни страхове и вътрешна същност. Дори и лапсусите.

Та… при липса на Фройд, да се поупражнявам: Каква е символиката на червения цвят: 


Психологическа символика

Червеният цвят поражда широк кръг от асоциации. Ето го и пълният списък:

Енергия, топло, сила, импулс, динамика, активност, възбуда, смелост, любов, страст, доминиращо начало, въстание, агресия, война, насилие, сексуалност, проституция.

Аналогия в природата

Огън, кръв, плът, рози, ябълки, домати, други плодове и зеленчуци, рубини.

Използване в съвременното общество

Пътни знаци (забрана), символ на пожарникарите, символ на планетата Марс, асоциира се с Нова Година.

Религия

Дявол.

История

Символ на комунизма.

Мода

Привличане на вниманието, сексуалност.

Съдейки по събитията и поводът за споменаването, стигам до извода, че от Нова година, Боку усеща, че политическата проституция губи доминиращото си начало, задава се въстание, и въпреки продаването на душата си на дявола в Йерусалим и кукловодите – комунисти от ДС, неадекватното му и престъпно поведение привлича вниманието и народът ще го ощастливи на два ката!

И естествено, обвинява другите за това, тъй като, както знаем, той никога не е виновен – отново характерна отличителна черта за хора, които никога не са постигнали емоционална интелигентност и не са надраснали детето в себе си, което обвинява другото си „аз“ и другарчетата си за всички бели. От страх да не бъде напляскано!

А сега да видим „синята“ светлина: 


Психологическа символика

Духовност, истина, доверие, чистота, спокойствие, удоволствие, пасивност, разбиране, консерватизъм, безопасност, технология, мъжественост, студ, прохлада, меланхолия, депресия.

Аналогия в природата

Небе, океан, метличина и други цветя, риби.

Използване в съвременното общество

Джинси, полицейска униформа, задължаващ цвят (в пътните знаци).

История

В древен Рим философите са носили сини роби. Символ на добродетелта в християнството.

Значение в другите култури

В Китай синият цвят символизира безсмъртие. Цвят на бога Кришна и на светостта в индуизма.

Оптически характеристики

Синият цвят има особеността да отива на заден план, сините обекти изглеждат по-далече, отколкото са в действителност.

Както виждаме, синият цвят е много противоречив – олицетворяващ от полицейските униформи, през истината, пасивността, безопасността и безсмъртието. Синият цвят не е агресивен, той изглежда много по-безопасен от червения. И бих направила изводът, че Боку в действителност не знае какво да прави, в тази асоциация той се чувства безпомощен, че не може да повлияе върху кметовете и другите членове на гербавите по места, тъй като не владее партията. Заплахи, които са по-скоро пасивни и безпомощни.

Мдаааа, препоръчително лечение – електрошок /може и на стол/ и поливане със студена вода. Лоботомията няма да помогне, тъй като е вродена.




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар