Лято

Лято

17 януари 2019 г.

Веселин Марешки: Изборът на F-16 е най-големият грабеж в прехода

"Когато не гласувахме за тази сделка, ние защитихме българския интерес, а не някакви чужди интереси."
 
"Ние от „Воля” сме последователни, оценили сме, че изборът на нови изтребители за армията в момента е най-големият грабеж в целия преход, може би и в цялата история на България, грабеж на български пари, изкарани от българските граждани, които ще се харчат за ненужни железа."

Това каза по бтв лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки.

"За да дадем 2 процента, когато те са били 1 процент за отбрана, този един процент управляващите казват, той идва от въздуха. Той не идва от въздуха, ние го вземаме от пенсиите, здравеопазването и от полицаите и го даваме за самолетите, това е тяхната лъжа", изтъкна Веселин Марешки. 


"Когато не гласувахме за тази сделка, ние защитихме българския интерес, а не някакви чужди интереси", добави той.

Според лидера на „Воля” вчера по време на дебатите са станали ясни няколко неща - лобизмът на БСП за "Грипен", защото те са казали, че са „за” превъоръжаването на армията, но с тези самолети, а са против, ако самолетите са F-16.

Също така, според Марешки, е излязла наяве коалицията между ВМРО и ДПС, за която той говори от дълго време. Според него правителството ще закупи F-16, за да оцелее.

"Още през декември 2017 г. в речта на Борисов стана ясно, че осемте "Кугър"-а не летят. Така ще стане и с F-16, те ще си останат паметници, тъй като издръжката за тях е по-скъпа, отколкото може да си позволи държавата", коментира лидерът на "Воля".

Парламентът одобри правителството да преговаря със САЩ за F-16 с гласовете на ДПС. Патриотите бяха разделени при гласуването – 14 гласуваха "против”, а  11 – "за”. 


Проекторешението бе прието с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха "против" и нито един "въздържал се".


Няма коментари:

Публикуване на коментар