Зима

Зима
Пролет

14 февруари 2019 г.

Ден на еднодневките

Обичайте се всеки ден, и любовта ви да е като старо тежко вино, което опиянява...
 
Имаме програма през годината. 

На 14 февруари се обичаме или се напиваме. На 8 март сме жени. На 1 юни е детето. Ден на майката, Ден на бащата, Ден на християнското семейство, Хелоуин. Ден за всичко. За да съберем в един ден всички чувства и отношения, които нямаме. За да изградим фасада на обичани и обичащи, без значение, че заспиваме сами или до нелюбим човек. Или поне на 8 март да се направим на жени, докато през останалото време сме мъже и се грижим за всичко. Дни, в които гузно празнуваме празните си делници...

Червеното сърце-балон ще напълни ли сърцето ви? Или бутилката вино ще успокои ли душата ви? Подареният зюмбюл на 8 март ще ви накара ли да се почувствате повече жена? Или ще подчертаят липсата на всичко, което празнуваме?

Животът се състои от всички наши делници. В които да се обичаме, да бъдем жени, да се напиваме, да обичаме и обръщаме внимание на децата си. Не по задължение и защото така е редно, а защото така го чувстваме в сърцата си.

Затова обичайте се всеки ден, и любовта ви да е като старо тежко вино, което опиянява, напомня ви за слънцето на България, което е огрявало лозята и с което по-леко ще преглъщате несгодите. 


Всеки ден! Любовта, жената, децата, семейството, бащата, майката НЕ СА ЕДНОДНЕВКИ! 

Не заменяйте чувствата с празниците и подаръците.



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар