Зима

Зима
Пролет

10 март 2019 г.

Александър Вучич: Махнете се с тази хартия, банда от Прищина!

"Сърбия не е толкова малка и слаба, колкото си мислят. Отговорът на исканията на Прищина очевидно е "Не"!"
 
"Сега, махайте с тази хартия, банда от Прищина, където искате и да видите дали някой ще го изпълни, Сърбия няма да го направи", заяви сръбският президент, имайки предвид приетата от Прищина платформа за диалог със Сърбия€ Думите му цитират македонското електронно издание "МКД" и Агенция "Фокус".

"Моят отговор на всички е такъв - не знам колко ще остана на власт, защото Харадинай заплашва да ме свали, някои от нашите политически опоненти ги приветстват в Прищина, помагат им по различни начини, може би ще ме смажат, но аз никога няма да се съглася с тези условия", каза Вучич.

Сръбският президент каза, че преди шест месеца е предупредил Брюксел, че проектът на Прищина е катастрофа за Балканите и че Европейският съюз го е уверил, че платформата няма да дойде на дневен ред, че няма да я гласуват, а днес казват, че "нямат коментар" по документа.

"Питат ме, дали са ме излъгали. Да, те ме излъгаха, но преди всичко те заблудиха себе си", каза Вучич в Сремска Митровица, добавяйки: "Но Сърбия не е толкова малка и слаба, колкото си мислят. Отговорът на исканията на Прищина очевидно е "Не"!"

Вучич отбеляза, че в платформата пише, че Сърбия трябва незабавно да признае Косово.

"И това не е достатъчно, защото се казва, че ако го направим днес, в границите на днешното Косово, те няма да ни признаят и да ни простят някои от нашите грехове. Това е предварително условие, за да могат да признаят Сърбия, сякаш не сме държава, че да не ни признават. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно", каза сръбският президент.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар