Зима

Зима
Пролет

12 март 2019 г.

Тук Ал Капоне си има държава

Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора...
 
САЩ са си имали Ал Капоне. Символ на мафията. Преследван безмилостно от държавата и накрая вкаран в затвора заради неплатени данъци.

Тук се надяваме НЯКОЙ да се справи с мафията. Посочваме престъпления, призоваваме виновните да отидат в затвора. Възмутени сме от нарушенията на Конституцията и законите. Призоваваме прокуратурата да се намеси и да повдигне обвинения, а съдът да осъди престъпниците.

Грешим, българи! Тук Ал Капоне създава законите. Неговата мафиотска шайка решава въпросите в държавата. Неговите удобни прокурори решават кое е престъпление.

Държава, в която върховенството на закона е преминало във върховенство на мафията. Държава, в която Пеевски е почтен и чист бизнесмен. Държава, в която да се бориш срещу корупцията и презастрояването е много по-сериозно престъпление от това да откраднеш два милиона лева или да продадеш на безценица общински имоти. Или да опростиш милион неустойка. Или да убиеш детето си, само защото си самонадеян глупак.

И престъпления срещу България. НАТО и ЕС - без референдум, с пълна катастрофа за нас. Превръщат ни във фронтова линия. Дадоха българската земя за чужди военни бази. Без пари! Опрощават задължения към държавата на мюсюлманското вероизповедание, което дори не е традиционно за България, а ние събираме капачки, за да се купуват кувьози в болниците и да се лекуват деца.

Дори Ал Капоне не е стигнал дотам. Той е имал благотворителна дейност, бил е патриот. А нашите са просто продажници!

Прокуратурата е избрана от управляващите. А управляващите са престъпниците, срещу които прокуратурата според закона трябва да се бори. Почти всеки прокурор на важен пост е държан с жестоки компромати или заплахи.

Съдът вече е независим само от правото и от справедливостта. А неудобните се преследват.

Мечтата на Ал Капоне сбъдна един негов идеен наследник. Макар и не толкова умен и не толкова свестен. Но най-накрая мафията си направи държава.

И не се заблуждавайте, че ще ги осъдим. В Конституцията, която те са си писали, имат имунитет за решенията си. А и текст, че не могат да бъдат съдени за престъпление, което не е било обявено за престъпление към извършването му.

Нещо неясно?

Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора.




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар