Зима

Зима
Пролет

24 март 2019 г.

Защо не смеете да посочите истината, политици?

Аз не искам тези цървули, облагодетелствали се с лобизъм, нарушение на законови разпоредби и прикриване на нарушения, да продължат спокойно да си ползват придобитите нечестно апартаменти

Много бях разочарована от изказването на пресконференцията на БСП на Елена Йончева. Цветанов трябвало не само да подаде оставка, но и да напусне политиката.

И само това!?! Изумена съм. Явно наистина моето мнение, че всички политици са се навързали като свински черва, е истина. Гарван гарвану око не вади? Това ли ще ни е справедливостта? Това ли ще ни е правосъдието? Това ли да очакваме, ако се смени властта със сегашната опозиция?

Очевадно става дума не само за купуване на апартаменти на цени много под пазарните. А за търговия с влияние и корупция. Съмненията, че за да се получат тези апартаменти, е променен цял един закон в полза на продавача, ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ НА ВСЯКА ЦЕНА И БЕЗКОМПРОМИСНО!

Нали ви е ясно на всички, че ако това е истина, всеки един закон, излязъл от Народното събрание, и обнародван в Държавен вестник, може да е по повод конкретен случай, от който вносителят ще спечели я апартамент, я кола, я някой друг лев! А стана ясно и че Цветанов е имал данни за нарушения на продавача, които неизвестно как след това са се замели някъде! Това е НЕДОПУСТИМО, ПРЕСТЪПНО И ОТВРАТИТЕЛНО!

И не е за първи път да има основателни съмнение, че законодателството се прави за определени хора или фирми! Да спомена само редник Киро! А с всяка една поправка, обслужваща нечии интереси, държавата губи милиони – от неустойки, от договори, а хората губят зелени площи, места за детски площадки, паркинги, въздух и слънце. 


Също е много съмнително, че арестът на кметът на район „Младост” Иванчева, съвпада с изменението на закона и със сделките. Случайност? Може би да, но ако не е, това е огромна престъпна схема, за която се ПОЛАГА НЕ ОСТАВКА И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА, А СЪД И ДЪЛГОГОДИШЕН ЗАТВОР!

И защо БСП се страхуват да го поискат? Защо не искат създаване на временна комисия, в която да са включени и независими икономисти и юристи, която да разследва сделките и по какъв начин и кога е внесен лобисткия законопроект? Или има ВЗАИМНА ДОГОВОРЕНОСТ – МНОГО ЛАЕНЕ, А НИКАКВИ ПОСЛЕДИЦИ?

Валери Симеонов дори днес си позволи да каже, че Цецка била много достойна жена – достойна, защото са я хванали в нарушение и са я накарали да си подаде оставката? Смешно и жалко!

Защото аз не искам тези цървули, облагодетелствали се с лобизъм, нарушение на законови разпоредби и прикриване на нарушения, да продължат спокойно да си ползват придобитите нечестно апартаменти и да се смеят на простия материал! 


АЗ ИСКАМ СПРАВЕДЛИВОСТ, СЪД И ЗАТВОР!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар