Зима

Зима
Пролет

15 април 2019 г.

Волен Сидеров поиска оставката на кметицата на Габрово

"Сега всички са се загрижили за циганската престъпност, която е проблем от десетилетия. Когато аз говорех срещу нея никой не ме подкрепи."
 
"Оставка и за кметицата в Габрово! Какви помощи са раздавани на заселените цигани там? От 2005 г. алармирам за циганската престъпност и получавах само присъди и глоби. Защо се поиска оставката само на полицейския началник в Габрово Борислав Бончев, а не и на кметицата Таня Христова?''

Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров заяви още в поста си, че "Атака" ще настоява за разкриване на даваните социални помощи в Габрово.

''Чувам отвсякъде в момента колко е лоша циганската престъпност. Да, лоша е! Само, че когато аз говорих за това от 2005 г. от трибуната на Народното събрание – нямаше кой да ме чуе'', гласи част от публикацията.

Сидеров направи и още един пост по темата в Габрово, в който заявява, че "Атака" винаги се е борила срещу престъпността на циганите.

"Къде беше сегашният вицепремиер Каракачанов когато АТАКА искаше промени в Наказателния кодекс и протестираше срещу циганската престъпност. От 2005 до 2019 по АЛФА са отразени над 50 репортажа за циганска престъпност, във вестник АТАКА има 113 статии. Никоя друга медия тогава не отвори тема, политиците си мълчаха. Сега всички са се загрижили за тази престъпност, която е проблем от десетилетия. Когато аз говорех срещу нея никой не ме подкрепи. Паметта на българите е кратка и трябва да им се припомнят такива неща, за да знаят, че решението на този проблем можеше да започне още преди години, но тогава никой не застана зад АТАКА".

Няма коментари:

Публикуване на коментар