Зима

Зима
Пролет

9 април 2019 г.

Уникална умствена и словесна нищета

Речта на Капо ди тути капи, признавам, че успя да ме зашемети интелектуално.
 
Потресът ми беше по-голям, отколкото когато слушах за новото законодателство от Барни Ръбала!!! 

Представете си само!

Цели 20 минути ГМР /Главната Мутра на републиката/ успя да говори за всичко друго, но не и за корупцията. Тя беше безапелационно не заобиколена, а направо прескочена. Бяха засегнати важни теми като приватизацията с РМД, колко бил платил за реакторите на Белене, защо хазната била празна, след като БСП била напуснала властта.....

Речта беше напокъсана, несвързана и явно неподготвена. Промъкнаха се грешки като "констативен" съвет, вместо консултативен, "президентин" вместо президент, когато споменаваше германския такъв. Изящни словесни изрази като: "Кое статукво, БЕ?", "И кво ся?" и "Къде е заровено кучето?", с лекота се лееха от устата на банкянската Тиква.

След това се присети за Лаура Кьовеши и с пяна на уста се възмути, че неговата колега от Румъния му била казала едни работи за Лаура,които той нямало да ни ги каже, ама Нинова да я била питала! На принципа: "Една жена ми каза!". По всякакъв начин изрази неодобрението си към Кьовеши и потвърди, че България е против нейната кандидатура. Тоест, не България, а шайката!

Забавното беше, че постоянно нападаше Нинова и съветникът на Президента Иво Христов, че те били подготвили целият съвет и декларацията. Той бил разбрал, защото те се били спогледали. Каква дълбочина на мисълта! Каква логика! Само можем да съжаляваме, че той няма съветници да му кажат да си държи устата затворена, че резилът е голям.

Това, което видяхме, е паническата реакция на един интелектуално и словесно семпъл човек, който не знае как да реагира, но въпреки това не спира да наглее. Убеден, че няма кой да му търси сметка и че всички останали са виновни. Дори дума за корупцията, която разтърсва държавата. Оневини всички, нямало нищо лошо в апартаментите!

Държавата на мафията, госпожи и господа! И Капо ди тути капи начело на шайката, която ни управлява! Прост, нагъл, алчен и самовлюбен. И е явно, че сам няма да се откаже от кокала! 


Кокалът, за който плащаме всички ние....


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар