Зима

Зима
Пролет

27 април 2019 г.

Кметът на Рим срещу мафията

Вирджиния Раджи: Не ме е страх. Рим няма да попадне под контрола на тези престъпници
 
Кметът на Рим Вирджиния Раджи се закани, че ще се справи с организираната престъпност в столичния град. 

Повод за гнева на Вирджиния Раджи беше дългата борба на пожарникари с огън, избухнал в незаконно сметище в източния квартал Колатина.

"Мафията, която иска да контролира събирането и извозването на боклука, саботира опитите на кметството да реши проблема. Влизала съм във война с мафията няколко пъти. Не ме е страх. Рим няма да попадне под контрола на тези престъпници", каза Раджи, цитирана от АФП и БНТ.

Властите подозират, че сметището е подпалено умишлено, в последните четири месеца това е третия голям пожар на отпадъци в Рим.

До 2013 г. събирането и изхвърлянето на отпадъци се контролираше от един човек - Манлио Черони. Огромното сметище, което той използваше не отговаря на екологичните стандарти и беше закрито. Оттогава събирането и извозването на боклука в Рим е голям проблем.

Опитите на кмета Раджи да отвори ново сметище се провалиха заради протести на граждани, живеещи край избраните места. През декември имаше голям пожар в преработвателния център, който обработва около 25 процента от отпадъците в Рим. Гражданите на столицата са недоволни от купчините боклук, които често се трупат по улицата и на свой ред ги палят.

Вирджиния Раджи намеква, че мафията, която иска да контролира събирането и извозването на боклука, саботира опитите на кметството да реши проблема.

Вирджиния Раджи

Няма коментари:

Публикуване на коментар