Лято

Лято

14 април 2019 г.

Матео Салвини: Рим никога не е бил толкова мръсен, толкова занемарен, хаотичен и дезорганизиран

Нападките на Салвини потвърждават наличието на напрежение в коалицията на "Лига" и Движение "Пет звезди"
 
"Рим никога не е бил толкова мръсен, толкова претоварен, толкова занемарен, хаотичен и дезорганизиран. Вината на Салвини ли е или на кметицата от Движение "Пет звезди" (за която даже ви призовавах да гласувате), която нищо не направи през всичките тези години? Оставям жителите на Рим да преценят това, аз работя за едно по-добро бъдеще за този прекрасен град."

Това възмутено заяви вътрешният министър на Италия Матео Салвини, докато по улиците на Рим се провеждаше кръг от автомобилното състезание Формула Е.

Положението в Рим с всеки изминал ден се влошава - тонове боклуци заливат улицата, ценни сгради и паметници се рушат. Италианците чупят колите си в огромни дупки, а на градския транспорт не може да се разчита. Това само спомага на враждата, която по принцип съществува между лидерът на крайнодясната партия "Лига" Салвини и Раджи (от антисистемното Движение "Пет звезди").

Атаката потвърждава за пореден път наличието на напрежение в коалицията на "Лига" и Движение "Пет звезди", които ще бъдат съперници на изборите за Европейски парламент през май.

Нападките изглежда потвърждават и апетитите на "Лига" на Матео Салвини за Рим. "Лига" досега не е имала силни резултати в Рим, но предвид провала на всички останали политически сили в столицата, това може да се промени, посочва Франс прес.

Вирджиния Раджи бе избрана през 2016 г. с 67 процента от гласовете на избирателите в знак на протест срещу предишните управници на града, както от левия, така и от десния политически спектър, които не се справиха с управлението на силно задлъжнелия град, имащ репутацията на неуправляем.

Трудностите на Раджи при сформирането на екип и при предлагането на конкретни решения за многобройните проблеми на Вечния град обаче сериозно намалиха популярността й.

Матео Салвини

Няма коментари:

Публикуване на коментар