Зима

Зима
Пролет

4 април 2019 г.

Бойко Борисов призова Пламен Георгиев, Лозан Панов и Борислав Сарафов да подадат оставки заради "Апартаментгейт"

"Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, и то максимално прозрачни проверки."
 
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев  и шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов да подадат оставки или да се оттеглят в дълъг отпуск.

Това ги призова лично премиерът Бойко Борисов, а изказването му бе във връзка със скандала с евтините апартаменти от фирма "Артекс", в който бяха замесени и двамата висши магистрати.

Бойко Борисов даде пример с кадрите на неговата партия и правителство като Цветан Цветанов и Цецка Цачева, които също подадоха оставки.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт  и когато има такива скандали, дали е министър, зам.-министър или председател на парламентарна група се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Но понеже има и хора от съдебната система, но те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверките.

И в КПКОНПИ, и във ВКС, и в Следствието. Не споменавам имена неслучайно, защото са много чувствителни. Но аршинът и стандартът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, и то максимално прозрачни проверки", обяви Борисов на пресконференция в централата на ГЕРБ.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар