Лято

Лято

16 май 2019 г.

Първан Симеонов: Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори

"ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, а БСП се опитва да го привлече към себе си."
 
Това обяви в "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

"Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори. В момента те се опитват да размият наказателния вот, а БСП иска да го вземе. Много формации вече играят в ляво-националистическият сектор. Ангел Джамбазки е много интересно явление, той може и да мине бариерата за влизане. Около 30% от хората решават в последният момент за кого да гласуват. Ще има и почивни дни, което също ще се отрази на вота. Те са проблем за ГЕРБ, тъй като по-десните хора предпочитат да отидат някъде, вместо да са пред урните. Избирателите на БСП пък са по-мотивирани", каза политологът.

Първанов също така обясни, че ГЕРБ са допуснали грешка в провеждането на предизборната си кампания, тъй като според него тя се води предимно с атаки срещу президента Румен Радев.

"В тази кампания се случват много нови неща. За първи път видяхме кампания, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Не сме виждали и избори, в които залогът за БСП е толкова голям. Предишните избори бяха безинтересни, докато тези са много важни и за България, и за Европа. Когато БСП излезе малко напред, това действа мобилизиращо на електората на ГЕРБ. Затова от левицата са се снишили и агитират своите хора, а не околните. ГЕРБ обаче допуснаха грешка, че кампанията им се води с атаки срещу президента Радев. Въпросът е дали с подобни ходове ГЕРБ ще уплътни периферният си електорат", заяви той пред Bulgaria ON AIR.Няма коментари:

Публикуване на коментар