Зима

Зима
Пролет

12 май 2019 г.

Румен Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден заради безконтролното управление и безнаказаната корупция

"Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому - да се вихри безнаказаност и беззаконие."
 
"Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция."

Това каза пред журналисти в Асеновград президентът Румен Радев. Той обаче допълни, че има важни теми, по които съгласието е наложително, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

"Специално за завода на "Фолксваген" аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация", подчерта държавният глава.


"Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", добави той, цитиран от Banker.bg.

Румен Радев бе в Асеновград по повод на празника на града. Той прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани.

Президентът призова за задълбочаване на разследванията за офшорни сметки, имоти и фирми на политици, които действат чрез подставени лица. Радев беше гост на празника на Асеновград.

"Вече ясно заявих, че "Апартаментгейт" е само началото, вододел накъде ще вървим", каза президентът Радев и поясни:

"Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому - да се вихри безнаказаност и беззаконие. Трябват разкрития, трябват присъди, конфискация, връщане на парите".

На това нещо трябва да се сложи край, допълни Румен Радев и уточни какво е необходимо според него да се направи:

"Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи, и както  се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. Иначе ако и сега бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да мотивират своето въздействие“.

Радев призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци. Той не скри, че диалогът му с изпълнителната власт е труден, но подчерта, че има теми, по които съгласието е важно, като например чуждестранните инвестиции. Каза още, че е оптимист за привличането на стратегически инвеститор от Германия в областта на автомобилостроенето.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар