Зима

Зима
Пролет

1 юни 2019 г.

Д-р Николай Михайлов: Цветан Цветанов не беше добро присъствие на политическата сцена

"Борисов желае да се разчуе, че го отстранява безцеремонно, да не кажа отмъстително."
 
"В момента протича ключов кризисен и исторически етап в ГЕРБ. Може да се каже, че Борисов взима партията си обратно от Цветанов, който беше в сянката на Борисов, зависим изцяло от него, защото няма никаква политическа тежест, той е придобит политик в сянка, той е познавач на тайни, участник в непубликуеми процедури, които предизвикаха нещо като скандал."

Това заяви д-р Николай Михайлов по бтв, във връзка с оставката на Цветан Цветанов. 

По думите му репликата на Цветанов "Мен няма кой да ме накаже" е способна да пречупи лидер от типа на Бойко Борисов, защото е пряко предизвикателство към неговата власт в партията. Според него махането на Цветанов е станало с елемент на унижение, понеже той е предизвиквал с изказвания премиерът и председател на ГЕРБ.

"Цветанов казва, че е на върха: казва, че аз съм такава фигура в ГЕРБ, че всяко посегателство към мен би било опасно за лидера на партията. По тази причина сега, когато Цветанов е дисквалифициран, по всичко личи необратимо", коментира д-р Михайлов. 

Той добави: "Борисов желае да се разчуе, че го отстранява безцеремонно, да не кажа отмъстително."

"Той съобщава нещо важно за своята партия и за широката публика, ГЕРБ ще влезе в друг режим, свободен от Цветанов, спете спокойно, но започва една драматична очистителна процедура в партията", обясни още психиатърът. 

"Цветанов не беше добро присъствие на политическата сцена, демаршите му бяха зле скроени, дори санкционирани от Съда по правата на човека. България е осъдена, тя плаща пари заради неговите правоохранителни произволи. Той в пика на своята политическа сила, както сам я разбираше, във вътрешното министерство, наказваше невинни. Бореше се сценарно, художествено, кинематографично и от това нищо не се получаваше, а хората бяха оневинявани, Цветанов е силен, но неинтелигентен играч", каза Михайлов. 

Той коментира и оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова: "Не бих винил Нинова, не беше помислено добре, това беше една стихийна емоционална, на места истеризирана кампания, антикорупционна кампания. Те с Елена Йончева обявиха режима за корумпиран, според тях лидерът и режимът, щяха да са разобличени. Но нямаше демонстриран убедителен шок на корупция и това увисна и стана ясно, че кампанията е организирана около слабост, а не около сила, липсваше политика в кампанията на БСП, нямаше го предложението как ще се развива страната". 

Той добави, че БСП и Нинова са слаба алтернатива на управлението сега.
 

"Десните не са алтернатива на Борисов. Те са голямата градска немощ", каза още Михайлов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар