Зима

Зима
Пролет

9 юни 2019 г.

Румен Овчаров: БСП няма бъдеще с хора като Миков, Дъбов, Гергов и Станишев!

"Няма разум, има само омраза. Но при нас омразата стигна до ненавист."
 
"БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са миналото на партията, те са задкулисието. Нинова извади партията от задкулисието."

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров по бтв.

"Притеснява ме това, което ще се случи на конгреса и това, което ще се случи след конгреса, притеснява ме истерията, която се разгръща десетина дни преди конгреса в БСП", каза Овчаров в началото на разговора.

Овчаров припомни, че днешната ситуация прилича на ситуацията от 1996 г., когато една група в БСП бе решила на всяка цена да свали лидера на партията. Това доведе до оставката на Жан Виденов, но  хвърли държавата и партията в хаос. 


"За щастие БСП днес не е в управлението, няма опасност да хвърлим държавата в хаос. Но има опасност да хвърлим партията в юридически блокаж", предупреди Румен Овчаров.

"Сенека е казал - ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че никога не си го искал", цитира древния мъдрец Овчаров.

Според него, нищо не налага този драматизъм, с който протичат процесите в партията.

"Няма разум, има само омраза. Но при нас омразата стигна до ненавист", каза още той.

Румен Овчаров критикува не само вътрешната опозиция, но и лидера на БСП Корнелия Нинова. Според него Нинова е сгрешила с подаването на оставката си, а политиката й - напред, кръгом и пак напред, е погрешна.

"Въпросът е как да се излезе от този омагьосън кръг, в който след конгреса БСП може да бъде блокирана юридически, както се случи със СДС през 2001 година. Конгресът трябва да намери разумен подход. В партията няма настроения за протеберанси, партията е амбицирана да печели избори"
, каза Овчаров.

В отговор на въпроса преброени ли са дните на Нинова, Овчаров припомни, че той на-много е критикувал лидера на БСП за еднолично управление, за отварянето на много фронтове, но Нинова защитава принципи, посочи той. Овчаров смята, че в политиката трябва да има повече гъвкавост, изграждане на мостове.

Овчаров критикува остро президента на ПЕС Сергей Станишев, наричайки го част от задкулиието, с което се бори Нинова.

"За мен БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са миналото на партията", убеден е той. Овчаров изтъкна, че Нинова е променила партията.

"Връщането на тези хора ни вкарва в блато", каза той.

А по повод думите на Гергов - кой е Петър Витанов, че да бъде начело на групата на българските социалисти в ЕП, Овчаров каза, че през 2001 г. Станишев е бил като Витанов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар