Зима

Зима
Пролет

7 юни 2019 г.

Шизофренията на един болен народ!

Много от българите живеят в някакъв чуден, чудесен свят, създаден от илюзиите на Баце и ГЕРБ...

На страницата на Баце /извор на непрестанно забавление за моя милост/ има публикация как сме на трето място по БВП в Европа. 


А в коментарите „матриялът” вие в див възторг от геният на Баце, който ни управлява толкоз мъдро.

Това, което най-много ме поразява в днешна България е, как толкова много хора са застанали неудобно в позата на щраус и задавено крякат хвалебствия за този, който ги е вкарал в блатото. И които са много по-големи защитници на Баце от самите членове на ГЕРБ, а всъщност животът им е скотски и мизерен.

Много от българите живеят в някакъв чуден, чудесен свят, създаден от илюзиите на Баце и ГЕРБ. В който се чувстват удобно и отиват към кланицата с песен на уста и особен блясък в очите. По какъв друг начин да се опишат снимките на хора, които видимо се нуждаят от социални и психиатрични грижи, нахилени от честта да се снимат с Великия Диктатор? Необяснимо за мен, освен с медицинска диагноза.

Българите НЕ ИСКАМЕ да видим истината. Предпочитаме да търкаме като малоумни талончетата на Пеевски с надеждата да станем милионери за една секунда, като си даваме последните пари за лотарията, предпочитаме да теглим бързи кредити „до заплата”, а пустата заплата все да не стига да ги покрием, но да защитаваме Баце и да твърдим, че просперираме. Да купуваме дрехи „секънд хендс” (не звучи готино втора ръка), както и да гледаме бозите по медиите и да чакаме с нетърпение Баце да се появи да ни убеди как цъфтим и просперираме.

Това е болестно състояние. Шизофренията на един болен народ!

В момента в България има една класа, приближена до управляващите или пък направо казано – управляващата Територията престъпна мафия, която живее добре от комисионните на обществените поръчки, от кражбите и корупцията и от подхвърлените трохи от трапезата на властимащите. Има и една тънка прослойка средна класа, която с неимоверен труд успява да се задържи на повърхността и да има илюзията, че живее нормално. Всички останали са отвъд ръба на оцеляването, като толкова са оскотели от мизерията, че дори не осъзнават как живеят като хора от Третия свят.

И това, че още не са умрели, се дължи на скритите резерви – собствени домове, а не под наем, по някоя земица, която да им осигурява прехрана, роднини на село, които да им пращат по нещо... но и това скоро ще се изчерпи. Вече много българи загубиха жилищата си и са изцяло зависими от пазарните наеми. Мизерията накара много да продадат имоти, земи, да отидат в големите градове. Скоро и тези резерви ще се изчерпят. А тогава?

Какво е бъдещето? Работа за 600-700 лева, които едва покриват наем, сметки и не остават за храна? Ами ако се разболееш? Ами ако другите в семейството са безработни? Ами ако си сам? Как се оцелява в държава, която ти е основният експлоататор и враг?

Разбираемо е защо толкова хора защитават Баце? Защото ако си извадят главите от калта, ще се наложи да видят скотския си и несигурен живот. А те не искат това, искат ИЛЮЗИИТЕ. Само те им позволяват да не полудеят. А всъщност вече са го направили с пълното си отричане на действителността...

Само ако видим реалността в България, ще можем да се преборим с мафията и да имаме бъдеще. А реалността е много жестока и непоносима. Но трябва да я видим. Защото иначе илюзиите ще ни убият като народ...



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар