Зима

Зима
Пролет

28 юни 2019 г.

Волен Сидеров: Със селски хитрини не се прави международна политика

"Партиите могат да съществуват със силни идеи, с убедителност и без държавната субсидии."
 
Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров заяви пред БНТ, че ще постави в парламента въпроса за начина, по който българските представители са гласували за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Искането му е по повод решението на българските представители да отсъстват от залата по време на гласуване на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург, когато се през нощта във вторник се решаваше дали да се върне Русия. Българската делегация беше съставена от 6 представители.

Според Сидеров единствено пратеника на ВОЛЯ не се е въздържал, докато всички представители на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на руската федерация.

"С такива селски хитрини не се прави голяма международна политика", изтъкна лидерът на "Атака".

Сидеров коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония, с който да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове.

"Договорът позволява да има анекс и очаквам правителството да го придвижи, защото тези въпроси дразнят българското общество и развалят отношенията с Македония", обоснова се той.

Сидеров потвърди тезата си, че "Атака" е за нулева държавна субсидия за партиите и напомни, че той е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, в период, в който "Атака" не е имала субсидии.

"Партиите могат да съществуват със силни идеи, с убедителност и без държавната субсидии", убеден е той.

Относно предложението си за забрана на абортите Сидеров посочи, че темата трябва да се постави на общественото внимание предвид високият процент на прекъсване на бременност в България и демографската криза. Според него въпросът е достоен за референдум.



Няма коментари:

Публикуване на коментар