Зима

Зима
Пролет

27 юни 2019 г.

Пет начина да предпазите брака си от развод

Какво е важно да правите и да не правите във връзката си, за да е щастлива възможно най-дълго

Когато връзката прерасне в брак, в главата на човек неминуемо изплува страхът от провала на този брак. 


Никой не се жени или омъжва с идеята да се разведе, напротив. Много често до развод се стига заради невъзможност и нежелание от страна на двойките да полагат усилия, да се разбират помежду си и най-вече да проявяват разбиране към другия, да не злоупотребяват с доверието му. Изневярата е само част от негативната картина, която предвещава развод. Има толкова други начини да вгорчим отношенията си, което в крайна сметка да доведе до раздяла.

Ето как да предпазите брака си от това.

Не разчитайте за всичко на партньора си

В този капан попадат най-често хора, които не са особено оправни по природа. А когато открият партньор, който да умее добре да се справя с предизвикателствата в живота, инстинктивно започват да делегират на него всичко, дори най-малките дреболии в ежедневието.

Това постепенно отравя връзката и кара половинката да губи уважението си към вас. Любовта винаги е придружена и от уважение и възхищение. Когато човек има до себе си партньор, на когото не може да разчита за нищо, интересът бавно умира и бива заместен с пренебрежително отношение, а в някои случаи дори по-лошо.

Правете промени във всяка ситуация, в която можете

Всичко, което навлезе в някакъв коловоз в даден момент, води до морално и емоционално изтощение, до липса на страст. Промените и неочакваните, спонтанни неща в ежедневието са тези, които внасят искра и тръпка във връзката. Не е задължително да става въпрос само за промени в интимно отношение. Те са изключително важни, разбира се, но и протичането на деня ви с всеки негов елемент не трябва да се случва под конец, а напротив – да има спонтанност и различност. Това поддържа връзката и я оставя жизнена задълго.

Извинявайте се първи

Силата на извинението е несравнима. Това е най-доброто, което трябва да правите всеки ден за своята връзка или брака си – да се извинявате, когато има нужда. Не се запъвайте като магаре на мост при всеки спор, скандал или конфликт. Поглеждайте и от друга гледна точка. Не се поставяйте задължително на първо място като победител в спора, а се научете да се извинявате. Онзи, който се извинява пръв винаги е на по-силната позиция.

Не се паникьосвайте, ако обичта ви се промени

Много хора се развеждат, защото погрешно смятат, че са изгубили любовта помежду си, сравнявайки чувствата си в началото на връзката и на етапа, в който се намират. Ако го правите, винаги ще откриете разлики. Това е така по простата причина, че любовта еволюира в обич. След като проумеете това ще ви е по-лесно да откриете положителните черти на партньора и брака си, заради които си струва да продължите.

Спрете да сравнявате брака си с този на другите

Всяка връзка има самостоятелен чар и свои собствени особености. Някои са общоважащи за всички, но други са характерни само за вашата връзка. Абстрахирайте се от стереотипите и мислете само за това дали вие самите се чувствате добре във връзката си поотделно и заедно. Това е единственото, което има значение.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар