Зима

Зима
Пролет

26 юни 2019 г.

Те погребаха България, та някакви субсидии ще връщат!

Да се обзаложим, че партиите вече мислят механизъм, с който да компенсират връщането на надвзетите пари...
 
Така-а-а! Списъкът с партиите, които трябва да връщат надвзети субсидии в бюджета е ясен. Сумите и сроковете - също. 

ГЕРБ удариха всички о земята със светкавично превеждане на 5,6 млн. лв., общата сума за възстановяване е 14,5 млн. лева.

Във финалната сцена на сериала "Капитан Петко войвода" Васил Михайлов размахва следосвобожденски на покрива на дома си черен байрак с надпис: "Те погребаха България". Онези не успяха, макар че и воюваха, и крадяха. Но тези без война ще се справят, защото простотията им е повече от хайдутлука. Затова и тези 15-ина милиона няма да върнат. А пък онези които ги върнат, са явно като КАТ-аджията и митничаря, които поначало не работят за заплата.

Иначе всичко си  е наред. Ама взимали парите и за гласувалите с "Не подкрепям никого". Ами гласувай, бе - петима Петко не чакат. То Сметната палата не видяла 18 години, че субсидиите не отговарят на гласоподавателите, та ще се дърлят тепърва кой кого подкрепял. За да е стабилна една политическа система като нашата, финансирането й трябва да е абсолютно независимо от настроенията на електората, който върши само глупости. 

И стига с тоя смешен плач за предизвестената смърт на малките политически субекти. Щом има мъртва хватка, и мъртви души за оцеляването им ще се намерят. Като се изредиха дузина БКП-та и СДС-та, партийният живот умря ли? Хайде без излишни драми по темата, която е непреходна - каквито и платформи да пробутват, става дума за... пари.

 
Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар