Зима

Зима
Пролет

28 юли 2019 г.

На бодливата крава – Бог рога не дава!

Освен да вдига пара обаче, Мая реално не може нищо друго...
 
Преди да се кандидатира за президент кюстендилка посегна към София.

По време на протестите през 2013 година, пристигнах в столицата с френски телевизионен журналист. Взимахме интервюта на площад Батенберг. 


На десетина метра от нас, забелязах сламената прическа на Мая Манолова. Депутатката от БСП напираше с всичка сила, като си пробиваше път с лакти. Нейната цел беше - камерата. Накрая тя успя, но не съвсем. Когато стигна до нас, аз бях изключил микрофона, а камерата вече не снимаше.

На върха на БСП на много хора им беше писнало от интригите на Мая. В редиците на ГЕРБ чувствата бяха същите. И двете първи партии, от които зависеше работата в парламента, се споразумяха скрито, да се отърват от нея, като я пратят за Омбудсман. По този начин, мислеха те, Мая Манолова ще бъде обезвредена. Пълна грешка!

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, поставя в безизходен шах БСП. Каквато и позиция да заемат социалистите, те са губещи и в двата случая. В последствие, още по-разединени левите реално ще престанат да са алтернатива. Мая съзнава, че за да бъде избрана, трябва да крещи срещу ГЕРБ до прегракване. В това отношение, тя има известен опит. Освен да вдига пара обаче, Мая реално не може нищо друго. Ще дърпа лъва за опашката, което е забавно за избирателите, но освен празни приказки, нещо което тя прави от години, нищо няма да излезе. В ролята си на Омбудсман, Манолова не съживи нито едно от фалиралите предприятия пред които се снима. Не върна заплатите нито на шивачките, нито подобри живота на миньорите. Като депутат, Манолова не прокара нито един съществен закон с явна социална полза. Последната ѝ нереализуема измислица - закон за частния фалит, разкри ниската ѝ политическа култура и стремеж на всяка цена да използва бедата на хората за лична употреба. Вече писах по въпроса. Мая цитира подобен закон, който действа в Европа. Да, но този закон по-скоро наказва длъжника, а не му опрощава 50-60% дълговете, защото имал според нея семейство и деца,

Все пак освен сапунените мехури, с които тя не спря да заблуждава хората изпаднали в беда, Мая Манолова заедно с Искра Фидосова прокара в парламента най-противоречивия с европейското законодателство закон. С него тя лиши от граждански права 3 милиона наши сънародници. Благодарение на Мая Манолова, в Европа без граници и свобода на работа по усмотрение, българският парламент гласува закона за "Уседналост". Този закон освен, че отряза моста за връщане на работещите в чужбина, заздрави новосъздадения политически феодализъм в страната. 


Резултатите от всички поредни избори доказват, ако е необходимо, нейната пагубна за България активност.


Божидар Чеков, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар