Зима

Зима
Пролет

15 юли 2019 г.

Икер Касияс си взима почивка, но няма да се отказва от футбола

Докато се възстановява Сан Икер ще бъде част от ръководството на "Порто" и ще отговаря за връзката между играчите и борда на директорите
 
Легендарният испански вратар Икер Касияс обяви, че си взима почивка, но все още не прекратява кариерата си.

38-годишният страж получи инфаркт на тренировка в началото на май и претърпя операция, което за мнозина означаваше, че ще трябва да спре с футбола.

Поне засега обаче, това няма да се случи, след като Касияс разкри, че докато се възстановява ще бъде част от ръководството на "Порто" и ще отговаря за връзката между играчите и борда на директорите.

„Сега ще правя нещо различно и ще се стремя връзките между отбора и клуба да бъдат по-добри. От мен се иска да бъда близо до момчетата и особено до по-младите и ще направя всичко по силите си, за да бъда полезен“ заяви Касияс, цитиран от Gol.bg, без да уточнява за какъв период става въпрос.

Той има договор с клуба до юни 2020-а и не е загубил надежда, че отново ще може може да играе футбол. От преминаването си в "Порто" през 2015-а от "Реал" Мадрид Сан Икер има 156 мача за "Драконите", в които допусна 116 гола, като 74 пъти запази суха мрежата си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар