Зима

Зима

15 юли 2019 г.

Икер Касияс си взима почивка, но няма да се отказва от футбола

Докато се възстановява Сан Икер ще бъде част от ръководството на "Порто" и ще отговаря за връзката между играчите и борда на директорите
 
Легендарният испански вратар Икер Касияс обяви, че си взима почивка, но все още не прекратява кариерата си.

38-годишният страж получи инфаркт на тренировка в началото на май и претърпя операция, което за мнозина означаваше, че ще трябва да спре с футбола.

Поне засега обаче, това няма да се случи, след като Касияс разкри, че докато се възстановява ще бъде част от ръководството на "Порто" и ще отговаря за връзката между играчите и борда на директорите.

„Сега ще правя нещо различно и ще се стремя връзките между отбора и клуба да бъдат по-добри. От мен се иска да бъда близо до момчетата и особено до по-младите и ще направя всичко по силите си, за да бъда полезен“ заяви Касияс, цитиран от Gol.bg, без да уточнява за какъв период става въпрос.

Той има договор с клуба до юни 2020-а и не е загубил надежда, че отново ще може може да играе футбол. От преминаването си в "Порто" през 2015-а от "Реал" Мадрид Сан Икер има 156 мача за "Драконите", в които допусна 116 гола, като 74 пъти запази суха мрежата си.Няма коментари:

Публикуване на коментар