Зима

Зима
Пролет

29 юли 2019 г.

Съдбата на чиновника

Дали на ГЕРБ им свършиха чиновниците, или сменят курса и в професионален, и в личен план?...
 
Странна работа! Даже абсурдна. 

Две седмици държавата се тресе след хакерската атака срещу  НАП и изтичането от информационните й масиви на данните на близо 5 млн. българи, а директорката на приходната агенция Галя Димитрова я няма никаква. Е, по едно време финансовият министър и неин пряк ръководител (по закон) Владислав Горанов успокои публиката оповестявайки, че тя просто е... в отпуск.

Седмица по-късно и самата Димитрова се появява пред камерата на една телевизия и простичко обясни: "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуската. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план"...

Ами, така е. При все че личните причини понякога са удобен аргумент, който не води до следващи въпроси. После обаче Димитрова добави: "Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията". Тоест, ето един чудесен пример за отговорност и в личния живот и в работата.

Дали някоя от двете отговорности не е пострадала при тази ситуация, не е наша работа да питаме. Но тези, които се бяха настроили за нейната оставка, смятайки, че в радост и беда шефът винаги трябва да е начело, сигурно ще останат разочаровани. Ръководителката скромно сподели, че към момента не мисли за оставка, а за преодоляването на кризата. На същото мнение очевидно е и началникът й Владислав Горанов. На 19 юли пред репортерите в кулоарите на парламента той каза: "Директорът на НАП е изключително добър професионалист. Имам й пълно доверие за всичко, освен за информационната сигурност. Не сте я виждали пред камери, тъй като е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре". И почти ни просълзи...

То и на Цецка Цачева й имаха пълно доверие, ама заради един харесан изкоп и биха дузпата... Впрочем и предишната ръководителка на Агенцията по вписванията се водеше професионалист, само че след гафа със  "замрелия" Търговския регистър не само и поискаха оставката, а и същата Цецка Цачева я прие. 


Интересно, дали на ГЕРБ им свършиха чиновниците, или сменят курса и в професионален, и в личен план?
 Галя Димитрова
Атанаси Петров, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар