Зима

Зима
Пролет

1 август 2019 г.

Кметълът Цонко Цонев обяви Челопеч за новата рок-столица на България

“Надявам се “Вълчия фестивал” да е продължение на това, което направих в Каварна.”

Бившия кмет на Каварна Цонко Цонев провъзгласи средногорското село Челопеч за новата рок-столица на България. 

На 9 и 10 август кметълът организира нов, единствен по рода си рок-фестивал, заедно с режисьора Андрей Слабаков, певеца Димитър Аргиров и със съдействието на кмета на община Челопеч, Алекси Кесяков.

На 9 август, на откритата сцена ще се качат бандите Cradle of Filth, Scarlet Aura, Silked & Stained. Към тях ще се присъединят българските музиканти от Krossfire, както и съвсем новата група, създадена миналата година – Sakar, както и средногорските Abstraction.

Хедлайнъри на фестивала от българска страна във втората вечер, събота 10 август, ще бъдат Конкурент,  пред публиката ще забият още Pretty Maids, AXXIS, Wild Souls.

Музикалното събитие ще се проведе в парка “Корминеш” близо до селото, където е и живописната местност “Вълчата пътека”. Именно тя дава и името на фестивала – “Wolf Fest – Вълчата пътека”. Локацията на концертите е на по-малко от час път с кола от София, което я прави удобна и лесно достъпна. В двата фестивални дни организаторите ще осигурят специални шатъли, които ще превозват зрители на всеки 30 минути до парк “Корминеш”. Те ще се движат между 14 и 17 часа от центъра на Челопеч и от жп гара “Златица”. След 22 часа ще бъде осигурен превоз обратно към града.

“Всички добре си спомнят Каварна Рок Фест и неговата 12-годишна история”, споделя Кметъла Цонко Цонев. “Надявам се “Вълчия фестивал” да е продължение на това, което направих в Каварна и да успеем, заедно с екипа ми, да направим Челопеч новата рок-столица на България, като поканим отново всички най-големи рок и метъл имена.”

Режисьорът Андрей Слабаков ще снима специален документален филм за метъл фестивала, с автентични кадри от събитието и култови интервюта с най-големите рок звезди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар