Зима

Зима
Пролет

8 август 2019 г.

Как се гледат свинки?

Когато те управляват малоумни некадърници, няма невъзможни за въображението неща!...
 
Десислава Танева отново кърти мивки с поредното безумно изказване. 

Оказва се, че африканската чума започнала от нерегламентираните прасета по задните дворове. След което ни уведомява, че има 126 000 засегнати прасета в комплексите и 535 от задните дворове. Защо трябва да има някаква логика!

Танева заяви, че ако стопани искат да отглеждат прасета в двора си, трябва да преминат през специално обучение. Ако щете - вярвайте! Направо човек да се чуди как векове наред прадедите ни без специално обучение са отглеждали прасета и то съвсем здрави! Преди 1989 година във всеки селски двор имаше поне едно прасе, освен другите животни. За болести не се и чуваше. Нито пък ги регистрираха някъде.

Колкото повече държавата се меси и се опитва да регулира всичко, толкова повече поразии стават. Да си регистрираме прасетата, кокошките, да не се отглеждат повече от три животинки, всяко да се маркира, та и специално обучение за отглеждането. Ако отглеждаш една коза на село, се оказва, че трябва да изпълниш изисквания почти като за депо за радиоактивни отпадъци.

Не се и съмнявайте, че ще накарат хората, цял живот гледали прасета, да ходят на курсове за обучение при хора, които са виждали прасета само по картинките на учебниците. И съответно да си платят за кефа!

Когато те управляват малоумни некадърници, няма невъзможни за въображението неща!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар