Зима

Зима
Пролет

29 август 2019 г.

Силната жена предпочита да е необвързана, отколкото с неподходящ мъж

Те знаят какво искат и не правят компромиси в това. Нямат време за губене в несериозни и токсични връзки...
 
Над необвързаните жени тегне стигма. Все още обществото гледа на тях не особено добре. 

Необвързаните зрели жени са смятани за нещастни, за неуспешни, хората ги съжаляват. Именно за да не бъдат съжалявани, много жени избират да останат в токсичните си връзки, само за да не са сами и да не бъдат критикувани от другите.

Но има и жени, силни жени, които не се страхуват да са сами, за да отделят достатъчно внимание за себе си, за развитието си като личност. Те знаят какво искат и не правят компромиси в това. Нямат време за губене в несериозни и токсични връзки. Готови са на всичко, когато става въпрос за тях.

Какви са силните жени, които не се страхуват от необвързаността и от това да се справят сами с предизвикателствата на живота?

Силната жена е не просто опция, тя е приоритет

Една алфа жена не би могла да се задоволи с това да бъде нечия опция, резервен вариант или утешителна награда. Силната жена предпочита да е напълно сама, отколкото да е с мъж, който не я заслужава. За да бъде с някого, тя трябва да е приоритет за него, а не просто вариант.

Силната жена се съсредоточава в развитието си

Една можеща, знаеща и уверена във възможностите си жена не би се оставила да бъде потискана и направлявана от мъж, който не я заслужава и който се чувства засенчен от нея. Тя се стреми да се развива непрекъснато и да разгръща потенциала си.

Силната жена отказва да е с мъж, който не я оставя да бъде себе си

Тя не се нуждае от мъж, който да ѝ казва как да се облича, какво да скрие, какво да покаже, какво да мисли и говори. Силната жена добре познава нуждите си и такова поведение я дразни моментално. Компанията на несигурен мъж, който иска до него да стои добре шлифован диамант, празен отвътре, не е опция за нея.

Силната жена отказва да прекарва времето си в неприятна компания

Тя е твърде заета и дейна, за да си губи времето с негативни персони около себе си. Ако компанията, в която се намира, не ѝ харесва, силната жена просто си тръгва. Способна е и да не спести причините, поради които прекратява токсичната комуникация.

Силната жена предпочита да спи сама, отколкото да се буди до непознат

Уважаващата себе си жена не се впуска в еднократни връзки, само заради секса еднодневка. Ако тези безразборни връзки помагат на егото на жени, които се страхуват да бъдат себе си, а и не могат да се справят сами, за силните жени това е обидно. Просто е под нивото им. Те са достатъчно горди, за да предпочитат да спят сами, но да запазят стойността си. Добре знаят, че мимолетните връзки няма да ги направят щастливи.

Силната жена не се страхува да прави грешки

Тя знае, че допускането на грешки е част от живота и всяка грешка е нещо, което ни учи да се самоусъвършенстваме, да ставаме все по-можещи и уверени във възможностите си.

Силната жена не позволява да бъде третирана като предмет

Независима и самоуверена, силната жена не може да допусне някой да я притежава, да я контролира, да я управлява. Тя добре знае, че не е предмет и не позволява някой да се държи с нея като такъв.

Силната жена се нуждае от мъж, който да изслушва проблемите ѝ

Силните жени не се страхуват да признаят, че имат проблем. Те търсят решенията сами, но също имат нужда от силната подкрепа на равностоен на тях мъж, който да им обръща внимание, да им дава стабилен гръб, да проявява разбиране.

Силната жена не се страхува да плаче

Сълзите не са признак на слабост. Те са силата да надмогнеш страховете и трудностите и да излезеш от тях по-силна от всякога. Сълзите пречистват. Те са символ на силата на една жена.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар